11. září 2007 • 00:00

Vassaras bude pískat na Letné už podruhé

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednačtyřicetiletý řecký rozhodčí Kyros Vassaras bude rozhodovat středeční klíčový kvalifikační zápas české reprezentace proti Irsku.



Jednačtyřicetiletý řecký rozhodčí Kyros Vassaras bude rozhodovat středeční klíčový kvalifikační zápas české fotbalové reprezentace proti Irsku. Pro agenta cestovní kanceláře ze Soluně to nebude první setkání s českým národním týmem, ale ani s pražským letenským stadionem. Poprvé se zde představil před pěti lety, kdy rozhodoval odvetu předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Genkem (4:2). Reprezentaci potkal ještě o dva roky dříve: v Teplicích řídil duel Česká republika - Island, v němž Češi vyhráli vysoko 4:0. Vassaras převzal rodinnou štafetu: otec byl uznávaným sudím na listině FIFA a jeho syn pokračoval v jeho šlépějích. Na listině mezinárodních sudích je od 1. ledna 1998, v témže roce se podíval i na mistrovství Evropy šestnáctiletých. První zápas národních týmů rozhodoval o rok později, kdy řídil duel Rakousko - San Marino (7:0). Účastník olympiády v Aténách, kde dokonce pískal finálový zápas, Eura 2004 v Portugalsku i loňského mistrovství světa v Německu patří dlouhodobě ke špičce evropských rozhodčích. Na kontě má 34 utkání v Lize mistrů, naposledy rozhodoval jarní semifinále Manchester - AC Milán (3:2); v rámci soutěží UEFA odřídil i dalších 49 zápasů. S českými týmy se příliš často nesetkával, vedle dvou duelů na zdejší půdě řídil také zápas Ligy mistrů mezi Laziem Řím a Spartou Praha (3:0). Zatímco Češi na něj díky teplickému duelu nemají důvod vzpomínat ve zlém, soupeř dal před zápasem najevo, že mu delegace příliš nesedí. Irové Vassarasovi vyčítají, že v kvalifikaci MS s Izraelem (2:2) udělal jednostranné chyby. Soupeři prý odpustil jasnou penaltu, naopak Izraelci ze sporné penalty vyrovnali, navíc řecký sudí údajně nesprávně vyloučil Andyho O'Briena. Vassaras mluví vedle svého rodného jazyka také anglicky, německy a španělsky. V Praze mu budou asistovat krajané Dimitrios Saraidaris a Cristos Gennaios, čtvrtým sudím je Mechalis Germanakos a delegátem UEFA Bo Karlsson ze Švédska.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud