11. září 2007 • 00:00

ČMFS plánuje stavbu tréninkového centra

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českomoravský fotbalový svaz se možná brzy pustí do výstavby Národního tréninkového centra, uvnitř kterého by také našel své nové sídlo. Vybírat se bude také nové logo ČMFS.



Českomoravský fotbalový svaz se možná brzy pustí do výstavby Národního tréninkového centra, uvnitř kterého by také našel své nové sídlo. Na projekt by chtěl využít dotace, které na podobné účely poskytují FIFA a UEFA. Z různých programů lze získat podle generálního sekretáře svazu Rudolfa Řepky až 64 milionů korun, další peníze by svaz investoval ze stomilionového příjmu za prodej budovy na pražském Kozím náměstí. Dnes o tom jednal výkonný výbor svazu. Řepka byl po svém jarním příchodu na svaz požádán, aby se pokusil získat co nejvíce prostředků z dotačních zdrojů, které obě nadnárodní fotbalové federace dávají k dispozici členským svazům. "Jak FIFA, tak UEFA mají zájem, aby v jednotlivých zemích vznikala národní tréninková centra, v kterých by bylo navíc sídlo svazu. A protože my zatím z podobných dotací čerpali jen prostředky na počítačový systém, máme možnost do projektu vstoupit," řekl Řepka novinářům. Záležet bude na tom, jak dopadne nedávný audit, který kvůli tomu na svazu provedla FIFA. "Podle předběžných informací by měly být výsledky pozitivní," uvedl svazový předseda Pavel Mokrý. Podle něj bude možné využít dotace i na další účely, ale jasno bude, až bude možné o dotaci skutečně požádat. "Až bude uzavřen audit, pak bude vytvořena svazová pracovní skupina, která bude řešit možnost využití dotací," řekl Mokrý. Pracovní skupina pod vedením Františka Hrdličky má zase vybrat nové logo ČMFS, neboť v tom nynějším figuruje v rozporu se zákonem státní znak. "Přišlo asi tisíc návrhů, na příštím jednání by měl být schválen pouze jeden, který bude platit od 1. ledna příštího roku," prohlásil Marcel Petrásek, šéf svazového legislativního oddělení. V jeho pravomoci je také rozsáhlá změna registrace hráčů, která bude decentralizována a převedena na krajské svazy. "Od 1. ledna bude podle nového schématu registrace na jednom svazu a po vyhodnocení pilotního projektu v průběhu léta bude možné na základě zájmu samotných krajských svazů celý systém převést do krajů. Zatím s účinností od krajských soutěží níže," uvedl Petrásek. Výjimkou zřejmě bude Praha a Střední Čechy, které zůstanou v hlavním městě. Výkonný výbor schválil do funkce trenéra reprezentace do 18 let Milana Bokšu, někdejšího kouče Chebu, Mladé Boleslavi a Jihlavy. Původně jmenovaný Miroslav Soukup se totiž stal asistentem u jednadvacítky.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud