11. září 2007 • 00:00

Rosický čeká bitvu s úspěšným koncem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkon proti San Marinu nebyl zdaleka optimální. To ví i kapitán týmu Tomáš Rosický, který je však přesvědčen, že zápas s Iry bude jiný a mužstvo ho s podporou diváků zvládne.



Čeští fotbalisté mají možnost přiblížit si ve středečním kvalifikačním utkání proti Irsku postup na evropský šampionát a netají se odhodláním udělat vše pro splnění tohoto cíle. Po sobotním matném výkonu v San Marinu cítí mužstvo podle svého kapitána Tomáše Rosického obrovskou motivaci, aby vyšlo z očekávané pražské bitvy proti ostrovnímu soupeři vítězně. Nic na tom podle ofenzivního záložníka nemění ani skutečnost, že Irové se vezou na vítězné vlně, třebaže naposledy jen remizovali na Slovensku. "Začalo se jim dařit od chvíle, kdy zlomili v nastaveném čase zápas v San Marinu. Ale kdoví, třeba inkasovaným gólem na Slovensku v sobotu jejich série zase skončila," prohlásil dnes Rosický na adresu soupeře, který podle něj i v posledním duelu přesvědčil, že je fotbalově velmi silný. "Jejich projev se navíc příliš nemění. Jde o zkušený tým, který už by rád něco velkého dokázal," mínil záložník. Trenér Karel Brückner, který dorazil s Rosickým společně na tiskovou konferenci, navíc soudí, že Irové už dávno nejsou jen souborem reprezentujícím tradiční ostrovní styl s jednoduchými nákopy a sázkou na osobní souboje. "I na Slovensku předvedli kultivovaný výkon s kombinační hrou, okořeněný patřičnou irskou morálkou. A nic na tom nemění ani to, že jim chybí Finnan," popsal kouč, co vyčetl z videozáznamu. Společně se vyjádřili k tomu, proč Rosický v minulých dnech naznačil, že nepovažuje za správné povolat místo Kollera jiného vysokého hráče. To bylo podle obou mužů mylně vykládáno jako kritika trenéra. "On to Tomáš za prvé tak nemyslel, za druhé základní sestavu s nikým nekonzultuji," řekl Brückner a další debaty na toto téma odmítl. Naznačil jen, že příchodem Libora Doška do kádru nezměnil okamžitě svou představu o složení základní jedenáctky. Rosický ho doplnil, že jeho slova nebyla myšlena kriticky nebo kontroverzně. "Já přece jen řekl svůj názor, že nemusíme stále hrát na vysokého hráče, ale už v sobotu mi bylo jasné, že trenér někoho musí povolat," uvedl reprezentační kapitán. Podle Rosického má český tým co zlepšovat. "Náš výkon v San Marinu skutečně nebyl vynikající, ale tohle bude jiný zápas. Jdeme do něj s tím, že nás případná výhra může hodně přiblížit postupu, a rádi bychom tuto možnost využili právě před svými diváky. Já věřím tomu, že to zvládneme," dodal optimisticky. Neděsí ho prý ani záložník Lee Carsley, který se mu podle všeho bude celý zápas věnovat. "Hrál jsme proti němu již dvakrát. Je to tvrdý záložník, ale musím také doplnit, že je férový. Nehraje zákeřně a já jsem na takový typ hráčů z Premier League zvyklý," vysvětlil Rosický.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud