Lukáš Tomek
7. září 2015 • 04:58

Další sudí o Berbrovi: Šrouby se pod ním utahují čím dál víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako profesionální rozhodčí odložil praporek už před více než rokem. Proč? Musel. Roman Berbr se rozhodl právě na něm demonstrovat svou totální moc nad sudími. Nyní se stal Tomáš Kovařík dalším, kdo otevřeně a konkrétně popisuje zvrácené prostředí v českém fotbale budované právě bývalým agentem StB.



Vystoupit se rozhodl poté, co místopředseda asociace se svou partnerkou a šéfkou komise rozhodčích Dagmar Damkovou nařknuli ze lží jeho bývalého kolegu a jmenovce Libora Kovaříka. Jeho zpověď v deníku Sport kauzu před dvěma týdny odstartovala. „Většinu věcí, které uvedl, mohu potvrdit. Libora si vážím jako rozhodčího i jako férového člověka,“ uvedl v rozhovoru pro deník Sport.

Také on souhlasí s tím, že Damková je jen loutkou v rukou svého manžela Romana Berbra . „Neřekl bych, že řídí úplně všechno. Ovlivňuje to, co je z jeho pohledu důležité nebo na čem má osobní zájem. Paní Damková měla i díky svému pracovnímu vytížení ve strukturách UEFA a FIFA na rozhodčí velmi omezený vliv. Byť musím uznat, že fyzická a praktická příprava byla za jejího působení v komisi na vysoké úrovni.“

#Damkováven #DamkovávenFoto iSport.cz
Tomáš Kovařík není úplně typický příklad českého rozhodčího. V čem? Na výdělcích z fotbalu nebyl finančně závislý, dobře se orientuje i ve světě mimo zelený trávník a lajny od vápna. V říši bývalého agenta StB je taková vizitka přítěží.

Když pak navíc zkušený asistent poradil několika kolegům, jak si vybrat odškodnění za zpožděný let na již slavné soustředění sudích na Madeiře, ocitl se na černé listině kontroverzního místopředsedy asociace, byl nasazovaný na zápasy v dorostenecké lize, před minulou sezonou pak vypadl z listiny sudích.

„Nicméně z několika zdrojů, včetně těch blízkých panu Berbrovi, jsem se dozvěděl, že tím důvodem byla právě Madeira. A že o mé budoucnosti na listině rozhodčích se v komisi ani nehlasovalo, protože to bylo od pana Berbra dopředu nalajnované,“ prozradil.

I jeho výpověď navíc svědčí o nebezpečné rozpínavosti Romana Berbra v českém fotbale, o totálním selhání Dagmar Damkové ve funkci šéfky komise rozhodčích i o stále větším strachu, fízlování a zastrašování. „Když pak přišla Dagmar Damková, zpočátku jsem žádný zásadní problém nevnímal. Šrouby se začaly utahovat postupně. A podle informací, které mám od současných rozhodčích, se utahují čím dál víc,“ popisuje .

Celý rozhovor s Tomášem Kovaříkem čtěte v pondělním deníku Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Pelta vysvětloval v Rize: Proč jsme neřešili odvolání Damkové?
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud