Lukáš Tomek
7. září 2015 • 20:40

Kdo pomohl Berbrovi s peticí? Přišel s ní Královec, tvrdí sudí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále více svědectví přináší obraz nadvlády místopředsedy FAČR Romana Berbra nad ligovými rozhodčími. Ten si upevňuje moc i pomocí skupiny loajálních sudích, s jejichž přispěním prosazuje své zájmy. Bývalý zkušený pomezní sudí Tomáš Kovařík popsal pro deník Sport, že jednu z petic na podporu Berbrovy manželky a předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové inicioval i momentálně nejvýše postavený český rozhodčí Pavel Královec, který pravidelně řídí zápasy na mezinárodní úrovni včetně Ligy mistrů. Nemuselo jít o jedinou pomoc, kterou Berbrovi poskytl…



Podepisování petic je oblíbeným nástrojem, který Berbr často využívá a mezi arbitry tak posiluje atmosféru zastrašování a fízlování. Do sbírání podpisů pod jednu z těchto petic na podporu Dagmar Damkové se zapojil také Královec. „Je pravda, že Pavel Královec přišel coby ´iniciátor´ s peticí, o které mluvil i Libor Kovařík,“ shodnul se Tomáš Kovařík se svým jmenovcem, který mezi ligovými sudími na protest proti Berbrovým praktikám už také skončil.

Kovaříka pak nepřekvapilo, že Královec už dříve ve svém prohlášení odmítl, že by Berbr používal nestandardní metody, je totiž považovaný za jednoho z rozhodčích, kteří místopředsedu FAČR podporují. „Vzhledem k pozici Pavla Královce, jeho vztahu k Romanu Berbrovi a Dagmar Damkové, mě jeho vyjádření nepřekvapuje. I když se s ním neztotožňuji,“ tvrdí Tomáš Kovařík.

"Jeden z vysoce postavených sudích" měl mít podíl i na vyšetřování, které se vedlo v komisi rozhodčích kvůli finančním kompenzacím, o něž žádali sudí oprávněně kvůli zpožděnému letu na soustředění na Madeiře. „Obvolával některé kolegy a zjišťoval, jestli jsem s tím nápadem opravdu přišel já. A nakonec jsem byl na základě vyšetřování označen za iniciátora akce, což byla pravda,“ přiznává Kovařík, který z listiny rozhodčích loni bez jakéhokoliv zdůvodnění vypadl.

Byla toto i Královcova práce, což Kovařík mezi řádky naznačuje a hovoří o tom i informace deníku Sport? „Nechám to bez komentáře,“ uvádí k tomu Kovařík.

Peltovy opatření kvůli sudím? Udělá je až za měsíc
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud