14. září 2015 • 14:20

Limberského volant? Jiní slavili šňupáním čáry i pozdravy za mříže

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
  • Kontroverzní oslavy gólůKontroverzní oslavy gólůFOTO: Koláž iSport.cz

    Obránce Plzně David Limberský znovu naštval řadu fanoušků. První zápas po své nehodě v luxusním voze pod vlivem alkoholu oslavil v Příbrami svůj gól velmi kontroverzním způsobem. Na hřišti točil imaginárním volantem. Podobnými výstřelky pobouřili při stejné příležitosti už dřív jiní fotbalisté v zahraničí. Podívejte se na jejich přehled.

  • David Limberský a točení volantem

    Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
    Video se připravuje ...

    Začněme nejkontroverznější gólovou oslavou, jakou Synot liga pamatuje. David Limberský točil na hřišti v Příbrami volantem, ačkoliv ve čtvrtek naboural pod vlivem alkoholu své bentley a od nehody se snažil utéct. Jak toto gesto vlastně myslel? Po zápase ho sesazený kapitán Plzně nijak nevysvětlil a s novináři se nebavil.

  • Fowler šňupal gólovou čáru

    Svým kritikům se v roce 1999 vysmál i liverpoolský fotbalista Robbie Fowler. Ten na nepodložená nařčení, že užívá kokain, odpověděl po svém. Po gólu v městském derby proti Evertonu se okamžitě vrhl k bílé čáře a předvedl šňupání. Jeho výstup rozběsnil fanoušky soupeře tak, že je musela zchladit policie, aby se na něj nevrhli. Fowler dostal za oslavu šestizápasový trest.

  • Norris pozdravil přítele, který zabil dvě děti

    Kontroverzní oslava gólu Davida Norrise Kontroverzní oslava gólu Davida NorriseFoto Repro YouTube.com

    Nevhodnou oslavu gólu si v roce 2008 připravil hráč druholigového Ipswich Townu David Norris. Ten po brance napodobil ruce v poutech, čímž chtěl pozdravit svého přítele a bývalého spoluhráče Luka McCormicka. Ten si v té době odpykával ve vězení trest za zabití dvou dětí, které přejel poté, co usedl opilý za volant.

  • Gascoigne hrál na flétnu proti Celtiku

    Kontroverzní oslava gólu Paula Gascoinea Kontroverzní oslava gólu Paula GascoineaFoto Repro bbc.co.uk

    Rozbouřit vášně se povedlo Paulu Gascoigneovi. Ten ve vyhroceném derby oslavil gól za Glasgow Rangers proti Celtiku tak, že před katolickými fanoušky soupeře předstíral hru na oranžskou flétnu, což je symbol protestantského odboje, který se stal vzorem pro jednotky Irské republikánská armády. Gascoigne musel za svůj výstup zaplatit pokutu 60 tisíc liber.

  • Anelka a jeho rasistický pozdrav

    S jednou z kontroverzních oslav gólu přišel i Francouz Nicolas Anelka. Ten v prosinci 2013 oslavil gól do sítě West Hamu takzvaným "Quenelle", což je zejména ve Francii známo jako obrácený nacistický pozdrav, který vymyslel místní antisemistský komik Dieudonné M'bala M'bala. Přestože Anelku disciplinární komise nakonec neobvinila z antisemistismu, dostal stopku na pět zápasů a pokutu 80 tisíc liber.

  • Mandžukič salutoval generálům

    Mandžukičova kontroverzní oslava gólu Mandžukičova kontroverzní oslava góluFoto Repro YouTube.com

    Nerozvážně oslavil svůj gól také chorvatský útočník Bayernu Mnichov Mario Mandžukič . V listopadu 2012 při zápase proti Norimberku salutoval zvednutou pravicí. Později se přiznal, že tím chtěl oslavit propuštění dvou chorvatských generálů obviněných z válečných zločínů, kteří byli propuštěni Mezinárodním trestním tribunálem v Haagu. V Mandžukičově vlasti jsou však považováni za hrdiny. Německý fotbalový svaz ho vyzval, aby se příšt podobných gest zdržel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud