14. září 2007 • 00:00

Sionko: Mám dobrý pocit

Autor: Sport
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vítězném kvalifikačním zápase s Irskem sedl Libor Sionko do auta a převezl rodinu do Kodaně.



Po vítězném kvalifikačním zápase s Irskem sedl Libor Sionko do auta a převezl rodinu do Kodaně. "Po utkání se mi nikdy nechce spát, takže mi to nevadilo," hlásil včera po obědě z dánské metropole. Devítihodinová cesta ubíhala dobře, třicetiletý záložník si mohl v hlavě přehrávat zápas - pro něj povedený. "Mám dobrý pocit," přiznal.


Když jste v pondělí odpovídal na otázku, že se fotbalovými kuloáry šíří zprávy o vašem zařazení do základní sestavy, usmíval jste se. Odkdy jste tedy věděl o tom, že nastoupíte? "Celkově jsem to tušil. Už po San Marinu se trenér Brückner zmínil, že by to mohlo vyjít. Ale z vlastní zkušenosti vím, že kouč ještě může změnit názor, takže jsem o tom nechtěl veřejně mluvit. Abych potom nevypadal za blbce." Úvodní půlhodina připomínala kvalitou nejvydařenější zápas kvalifikace na Slovensku. Souhlasíte s tímto přirovnáním? "Ono se to nabízí, náš středeční výkon nebyl špatný. Nástup jsme měli hodně dobrý, snažili jsme se o kombinační hru. Byli jsme hodně namotivovaní, nabízeli jsme se a soupeř měl s naším pohybem problémy." Takže platilo, co jste řekl před utkáním: že by Kollerova absence mohla být i výhodou, protože Irové nebudou připraveni na odlišnou taktiku? "Teď se to taky nabízí (usmívá se). Vyšlo nám to takhle a jsem za to rád. Zvítězili jsme po dobrém výkonu, s kombinačním fotbalem. Ale nemyslím, že kdyby hrál Dino, předváděli bychom horší hru. Hodně to bylo ovlivněno celkovou náladou. Chtěli jsme." Motivovala vás kritika? "Hlavně to bylo tím, že jsme to brali jako jedno z klíčových střetnutí. V minulosti jsme hodně takových zápasů zvládli. Když pominu Belgii v baráži o postup na mistrovství světa." Byla znát v kabině po utkání velká úleva? "Pokud můžu mluvit za sebe, tak u mě nešlo o tlak médií, ale o zodpovědnost směrem k EURO. Věděli jsme, že jsme lepší, jenom jsme to potřebovali potvrdit." Také jste říkal, že byste se rád přiblížil tomu výkonu, který jste podal na Slovensku. Povedlo se vám to? "Můj osobní pocit je dobrý. Samozřejmě, lepší by to bylo, kdyby vyšla alespoň jedna akce a dal bych gól. Celkově to nebylo špatné." Loni na podzim jste vypadl ze základní sestavy kvůli zranění, na jaře jste za Rangers nehrával a z reprezentace se na čas vytratil. Věříte, že se teď v základu usadíte trvaleji? "Když to vezmu statisticky, tak jsem odehrál v kvalifikaci čtyři zápasy a ve třech z nich jsem byl hodnocený jako jeden z nejlepších. Nevyšlo to jenom s Německem. Takže statisticky to není špatné a já bych se v sestavě opravdu rád usídlil." Jak daleko je podle vás Česko od účasti na závěrečném turnaji? Kromě Irska mohou Česko teoreticky předstihnout Wales nebo Kypr... "Kdybych se na to díval z pohledu chlápka, nějakého sázkaře, který sedí v hospodě, bral bych to jako hotovou věc. Osobně si nemyslím, že Irové získají devět bodů, ale na to se nemůžeme spoléhat. Wales a Kypr, to už je jen ta teorie."
Sionko v kvalifikaci Zápas Výsledek Odehrál minut Hodnocení Sportu Česko-Wales 2:1 45 7 Slovensko-Česko 0:3 76 10 Česko-Německo 1:2 45 4 Česko-Irsko 1:0 75 7 V utkání se Slovenskem vstřelil dva góly Kromě duelu s Walesem nastoupil ve zbývajících třech zápasech v základní sestavě

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud