29. září 2015 • 21:35

Platini má problém, v aféře FIFA je něco mezi svědkem a obviněným

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident UEFA Michel Platini je v korupčním skandálu FIFA něco mezi svědkem a obviněným. Uvedl to švýcarský generální prokurátor Michael Lauber, jehož úřad případ týkající se podezřelé platby Platinimu od FIFA vyšetřuje. Bývalý vynikající francouzský fotbalista oznámil, že nadále počítá se svou kandidaturou na funkci šéfa FIFA.



"Nepozvali jsme si pana Platiniho k výslechu jako svědka, to není pravda. Vyšetřujeme ho jako člověka mezi svědkem a obviněnou osobou," řekl dnes Lauber. "Neřeknu, zda jsem byl s jeho výpovědí spokojen nebo ne, protože bych tím mohl ohrozit vyšetřování," dodal.

Platini v pátek vypovídal v případu podezřelé částky dvou milionů švýcarských franků, kterou dostal v roce 2011 od FIFA. Jak současný šéf světové federace Sepp Blatter, jenž v případu figuruje jako obviněný, tak Platini vypověděli, že se jednalo o část platby za jeho práci pro světovou federaci z let 1999 až 2002. Platini byl v té době Blatterovým poradcem.

Lauber nevyloučil, že v rámci vyšetřování nechá prohledat sídlo UEFA v Nyonu. "Pokud budu mít dostatek důvodů, abych tam šel, tak to nemůžu vyloučit. Udělám cokoliv, abych odhalil skutečnou pravdu," řekl.

Platini, jenž od roku 2007 vede evropskou fotbalovou unii UEFA, se stal následně z Blatterova spojence jeho kritikem. Poté, co dlouholetý šéf FIFA dal svou funkci k dispozici, uvedl Platini, že se bude při únorových volbách o pozici šéfa světového fotbalu ucházet.

A nehodlá na svém plánu měnit nic ani nyní, kdy se jeho jméno objevuje v korupční aféře. "Stále jsem přesvědčen, že budu kandidovat na prezidentskou funkci ve FIFA. O mé bezúhonnosti není pochyb," řekl Platini agentuře AFP.

Kromě něj kandidaturu oficiálně oznámili také někdejší viceprezident FIFA Korejec Čong Mong-jun a jordánský princ Alí bin Husajn, který před čtyřmi měsíci v souboji s Blatterem neuspěl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud