Ondřej Škvor
30. září 2015 • 17:04

Trest od Berbra? Trenér z Jindřichova Hradce má stopku na půl roku!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prohraném zápase, dvou penaltách proti a jedné červené kartě se Marek Černoch, trenér divizního Jindřichova Hradce, pustil velmi ostře do rozhodčího. Zasypal ho vulgárními výrazy a prohlásil, že je svým výkonem v utkání s Klatovy (1:4) úmyslně poškodil, což zopakoval i v následném rozhovoru pro deník Sport. K cílenému „zářezu“ prý došlo v odplatě za jiný rozhovor ve Sportu – v něm předseda klubu Josef Žižka kritizoval druhého místopředsedu asociace a zákulisního hráče Romana Berbra z manipulace voleb šéfa Jihočeského krajského fotbalového svazu v roce 2013.



Černoch putoval před disciplinární komisi řídící komise pro Čechy a od ní si vyslechl nebývale vysoký trest: půl roku zákazu činnosti a deset tisíc korun pokuty k tomu.

„Samozřejmě se odvoláme,“ prohlásil právník postiženého Václav Červený. „Zatím nemáme odůvodnění, ale trest považujeme za nepřiměřený, absurdní. Podle nás ani nedošlo k disciplinárnímu provinění. Čekali jsme plácnutí přes prsty, ale tohle?“

Červený připomíná postih po proslulém utkání Rokycany–Malše/Roudné (v něm na jaře 2013 sudí Zdeněk Vaňkát sestřelil hostující tým třemi červenými a duel se nakonec nedohrál kvůli malému počtu fotbalistů Malše), údajně se tak stalo na objednávku Romana Berbrba kvůli podpoře klubu pro Markétu Haindlovou coby protikandidátce Miroslava Pelty na post předsedy FAČR). „Tehdy padala podobná slova a postižený dostal důtku,“ říká právník Červený.

Disciplinárka podle něj vycházela ze zápisu i zprávy komise rozhodčích, které její postup podpořily. „Podle toho byl výkon sudího v pořádku, včetně penalty na konci prvního poločasu. Tedy všechno v pořádku, což podpořil i delegát,“ říká Červený.

„Jsem nemile překvapen. Zastavená činnost na půl roku je pro trenéra hodně,“ přiznává. Černoch. Přesné zdůvodnění zatím nezná. „Ale jak jsem pochopil, jedná se o paragraf, který se odvolává na znevážení jména fotbalu kvůli mým výrokům v deníku Sport,“ domnívá se.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud