8. října 2015 • 19:34

Vízek na křtu knihy fotbalových hlášek: Ščasný a Rada? Je tam nenávist

Autor: pv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fenomenální glosátor opět v akci. Internacionál Ladislav Vízek se jako kmotr zúčastnil křtu knihy Zlatá slova českého fotbalu, jež obsahuje slavné fotbalové hlášky. Vzpomnělo se například i na ostrou hádku trenérů Petra Rady a Zdeňka Ščasného, kterou zachytily ruchové mikrofony, a stala se mezi fanoušky velkým hitem.



„S oběma jsem hrál a tam je velká nenávist. Ty by si vyvraždili rodiny,“ s nadsázkou jejich vztah okomentoval Vízek.

Sám má v publikaci hned padesát výroků a jako jeden příklad za všechny – „Kdyby se Tonda Panenka v Bělehradě na mistrovství Evropy 1976 ukopnul a dloubák ve finále proti Němcům nedal, tak by šel z vězení až teď na Klausovu amnestii.“

Pravidelný přispěvatel do deníku Sport se ale vyjádřil i ke kauze Limberský, kdy se zastával fotbalisty Plzně po nehodě v opilosti. Od čtenářů za to sklidil vlnu kritiky.

„Zastal jsem se ho. Protože sportovci jsou lidi a ne bozi. Jsem hostinskej a já mám rád takovýhle lidi. Má dobrou psychologii života. Kdyby nebyli tito lidé, nemusel bych mít pak hospodu,“ zavtipkoval olympijský vítěz z Moskvy 1980.

Mezi hosty na křtu knihy se objevil i Jan Rejžek
Mezi hosty na křtu knihy se objevil i Jan Rejžek

„Limberského mám rád. Je sympatickej, veselej a umí dobře hrát fotbal. Dostal jsem ale za jeho hájení taky co proto. Chodily mi i anonymy. Už toho nechám,“ tvrdí Vízek a raději zavzpomínal na fotbalisty sršící vtipem.

„Docela vtipný je teď Petr Švancara a Pavel Horváth. Ta sranda ale pomalu mizí. Můj humor měl například trenér Škorpil. Takovej ten anglickej suchej. Už se těším až si víc jak těch tisíc hlášek, co jsou v knize, přečtu,“ usmál se majitel slavné hospody Kozlovna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud