9. října 2015 • 12:03

Proč je Berbrův „kat“ Vaňkát ve vazbě? Měl krýt gangstery

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi fotbalové funkcionáře napojené na Romana Berbra, v minulosti působil jako asistent v první a druhé lize a patřil do vedení ústeckého fotbalového svazu. Zdeněk Vaňkát je však od dubna ve vazbě, patří mezi vyšetřované v případě balkánského gangu, který plánoval loupež v domě bývalého politika Rudolfa Blažka.



Vaňkát, který pracoval v Praze jako řadový kriminalista, se podle informací MF Dnes podílel na krytí celé gangsterské akce. Tu nakonec policie loni v listopadu zhatila a její organizátory pozatýkala. Vaňkátova role? Podle vyšetřovatelů měl pomoci s monitorováním policejních vysílaček.

Tato aktivita nijak nesouvisela s jeho fotbalovou činností. Vaňkát však měl v zákulisí také kontroverzní pověst muže úzce napojeného na místopředsedu FAČR Romana Berbra , za několik skandálních výkonů v nižších soutěžích v roli hlavního arbitra si vysloužil přezdívky "Kat" a "Řezník“.

I přes jeho pobyt ve vazbě Vaňkátova stopa v českém fotbale nezmizela. Podle informací deníku Sport na něj měli ostatní rozhodčí uspořádat finanční sbírku patrně na Berbrovo přání.

„Nechtěl jsem o tom původně mluvit, protože Zdeněk Vaňkát je v současnosti v těžké životní situaci. Nicméně mohu potvrdit, že tato sbírka iniciovaná pravděpodobně panem Berbrem ve prospěch Zdeňka Vaňkáta opravdu proběhla. Vím, že se mu pak nesl zhruba čtvrtmilion v hotovosti,“ potvrdil bývalý ligový arbitr Libor Kovařík.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud