Ondřej Škvor
10. října 2015 • 11:00

Majitelé klubů nejsou jednotní. Začne Pelta řešit odchod Damkové?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek večer se potkali majitelé prvoligových klubů. Co z ní vyplynulo? Oficiálně to, že Miroslav Pelta má mandát pro jednání s Dagmar Damkovou a Romanem Berbrem a ví, kudy na to. Pod čarou ale také skutečnost, že kluby jsou nejednotné a nevědí, jak kauzu kolem kontroverzní dvojice řešit.



Jak schůzka probíhala? Účastníci setkání se dohodli, že ji nebudou komentovat, přesto něco ven proniklo. Vyberte si: Hádali jsme se. Bylo to v klidu. Teplický boss Šedlbauer chtěl stávku. Nechtěl. Pelta prý má dohodnout odchod Damkové . K tomu mandát nedostal. Zkrátka, výstupy jsou různé, dokonce protichůdné.

Nejzajímavější informací, kterou však říká pouze jeden zdroj a vícero jiných ji popírá, je tato: Miroslav Pelta dostal od majitelů mandát k tomu, aby do třiceti dnů dojednal s Damkovou její odchod z pozice předsedkyně rozhodčích.

Připusťme, že to je pravda a že Peltova slova „Vím, jakým směrem se vydám a co podniknu“ se týkají právě procesu odchodu Damkové. Co by se dělo dál? Jednoduše řečeno Pelta buď musí přesvědčit Berbra , aby výměnu posvětil, nebo získat většinu ve výkonném výboru.

Podle Berbra Damková skončí

Berbr už před časem v rozhovoru pro Právo avizoval, že Damková výhledově skončí, ale její odchod dával do souvislosti s plánovanou volbou nového předsedy FIFA. Ta se má ovšem konat až v únoru, navíc plán, že si příští šéf FIFA Platini vezme k sobě Damkovou, začíná kvůli podezřením na korupci v mezinárodní asociaci zadrhávat.

Další různice: server hattrick.cz napsal, že teplický boss Pavel Šedlbauer navrhl na protest proti Berbrovi a Damkové bojkot tří ligových utkání. „Ano, mluvil o stávce, ale bylo to ve velké nadsázce,“ upřesnil zdroj Sportu. „Nikoli, jenom hovořil o potřebě udělat radikální krok,“ tvrdil jiný zdroj.

Co se ještě podle zákulisních zdrojů stalo? Zlín prý ústy svého majitele Zdeňka Červenky navrhoval odvolání Damkové. Brněnský Václav Bartoněk tvrdil, že je rozhodnuto o sestupu jeho klubu v této sezoně. Sparťanský Daniel Křetínský pak jako důkaz nekalých praktik ve fotbale uvedl příklad Hradce Králové, o jehož sestupu v minulé sezoně bylo prý předem rozhodnuto.

Všechno jsou to ale spekulace. Jisté je jenom to, že po setkání dostal k řešení situace mandát šéf FAČR a Jablonce Miroslav Pelta. „Vše proběhne v rozumné lhůtě,“ slíbil.

Předseda FAČR Miroslav Pelta se sešel se šéfy několika klubů
Předseda FAČR Miroslav Pelta se sešel se šéfy několika klubů



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud