21. října 2015 • 15:30

Buffon, De Gea či Ramos. 15 hvězd, které chybí ve Zlatém míči

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
  • Gigi Buffon, Sergio Ramos či David De Gea. Ti všichni chybí v nominaci na Zlatý míčGigi Buffon, Sergio Ramos či David De Gea. Ti všichni chybí v nominaci na Zlatý míčFOTO: Koláž iSport.cz

    Bude souboj o prestižní Zlatý míč zase v režii dvojice Lionel Messi - Cristiano Ronaldo? Tihle dva v užší nominaci 23 fotbalistů tradičně nechybí. Spousta hvězdných fotbalistů se do ní ale nedostala. Populární server 101greatgoals.com ve spolupráci s fanoušky vytvořil seznam 15 hráčů, kteří byli opomenuti a můžou to cítit jako křivdu.

  • Gigi Buffon (Juventus)

    Gianluigi Buffon se raduje v zápase svého Juventusu se SevillouFoto Reuters

    Ve 37 letech je Gianluigi Buffon jednou ze stálic té nejužší brankářské špičky. Gólman Juventusu vyhrál italskou Serii A, dotáhl to do semifinále Ligy mistrů. V srpnu se umístil jako čtvrtý v Ceně pro nejlepšího hráče v Evropě, kterou uděluje UEFA. Do užší nominace na Zlatý míč se ale nedostal.

  • David De Gea (Manchester United)

    David de Gea v brance Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

    Za nejlepšího hráče v Manchesteru United si Davida De Geu zvolili jeho spoluhráči, jen díky jeho fantastickým výkonům v brance to United dotáhli alespoň do první čtyřky v Premier League. Byl tak dobrý, že se ho v létě až poměrně zoufale snažil získat Real Madrid.

  • Gerard Piqué (Barcelona)

    V užší nominaci na Zlatý míč překvapivě není žádný obránce – a zrovna Piqué patří k těm nejzásadnějším opomenutím. V dresu Barcelony zářil při jejím triumfu v La Lize, španělském poháru i Lize mistrů.

    Barcelonský Gerard Piqué v nominaci na Zlatý míč také chybíFoto Profimedia.cz

  • Sergio Ramos (Real Madrid)

    Sergio RamosFoto Reuters

    Kdyby jim ho Real Madrid pustil, United by se prý nakonec rozloučili i s Davidem De Geou. To dobře ilustruje hodnotu obránce, který umí dávat i góly – v minulé sezoně jich nasázel sedm a celkem v dresu Bílého baletu už 55.

  • David Alaba (Bayern Munich)

    Pravděpodobně nejlepší rakouský reprezentant v historii, s Bayernem vyhrál bundesligu, v semifinále Ligy mistrů ale narazili na Barcelonu.

    David Alaba a Mitchel Weiser (vlevo) se v dresu Bayernu radují z góluFoto Profimedia.cz

  • Sergio Busquets (FC Barcelona)

    Barcelonský Sergio Busquets padá v zápase s BorisovemFoto Reuters

    Stejně jako všichni obránci, kteří na seznamu chybí, se může cítit nespravedlivě opomenutý i defenzivní záložník Sergio Busquets. Přitom byl jedním z hlavních pilířů historického treble Barcelony.

  • Luka Modric (Real Madrid)

    Na konci sezony se sice zranil, ale i tak je jeho absence mezi 23 vyvolených krutá. Chorvat se stal jedním z klíčových mužů Realu Madrid a patří k nejšikovnějším záložníkům na světě.

    Luka ModričFoto EPA

  • Andrea Pirlo (New York City FC)

    Andrea Pirlo zůstává oporou italské reprezentaceFoto EPA

    Další oběť z Juventusu. Pirlo byl minulou sezonu hlavní postavou Juventusu, který to dotáhl k titulu a do finále Ligy mistrů.

  • Cesc Fabregas (Chelsea)

    Současná sezona mu možná nevychází úplně podle představ, ale tu minulou v dresu Chelsea září. Španěl byl klíčovým komponentem, díky kterému Blues dosáhli na titul v Premier League a Ligovém poháru.

    Cesc Fábregas zatím marně hledá formu z minulé sezonyFoto Reuters

  • Mesut Özil (Arsenal)

    Alexis Sanchez ano, Mesut Özil ne. Německému záložníkovi uškodilo zranění, ale stále je jedním z nejlepších nahrávačů na světě.

    Tomáš Rosický a Mesut Özil v šatně Arsenalu po výhře nad EvertonemFoto twitter.com

  • David Silva (Manchester City)

    Záložník David Silva bude Manchesteru City pár zápasů kvůli zranění chybětFoto EPA

    Jeden z nejlepších hráčů Premier League, ve 31 zápasech dal 12 gólů a přidal 11 asistencí. Byl Yaya Toure o tolik lepší, než on?

  • Giorgio Chiellini (Juventus)

    Hvězdný střední obránce je dalším z fotbalistů, kteří se na konečný seznam nedostali. Jak cenný byl pro finalistu LM dokazují čísla – Stará dáma vyhrála 71,1 procent zápasů, ve kterých Chiellini nastoupil. Když nehrál, bylo to jen 45,5 procent. Šlo i o finále LM, o které přišel kvůli zranění.

    Giorgio Chiellini v zápase svého JuventusuFoto EPA

  • Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

    Antoine Griezmann slaví svůj gól do sítě Getafe ve španělské lizeFoto EPA

    Třiadvacetiletý záložník byl v minulé sezoně se 24 góly třetí nejlepší střelec ve španělské lize, víc gólů žádný Francouz ve Španělsku ještě nedal. Ani Karim Benzema, který se ale do užší nominace dostal. Griezmann prostě hraje za špatný tým z Madridu, jak si posteskl jeden z fanoušků.

  • Alvaro Morata (Juventus)

    Dal jeden z památných gólů minulé sezony, kterým Juventus vyřadil Real Madrid z Ligy mistrů. Dal gól i ve finále, na podzim by nejlepším španělským střelcem v boji o EURO.

    Útočník Juventusu Álvaro Morata se zranil v utkání Španělska a musel být odnesen na nosítkáchFoto EPA

  • Jordan Henderson (Liverpool)

    Na poslední místo si můžete doplnit i nějakého svého jiného oblíbence. Ale klidně by to mohl být liverpoolský Jordan Henderson, který v 54 zápasech minulé sezony dal 7 gólů a přidal 15 asistencí.

    Jordan Henderson z LiverpooluFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud