23. října 2015 • 12:09

Schweinsteiger zuří: Vypadám jako nacista. Za figurku žaluje Číňany

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán německé reprezentace a záložník Manchesteru United Bastian Schweinsteiger žaluje čínského výrobce hraček, který nabízí figurku nacistického vojáka s podobou jednatřicetiletého fotbalisty. Asi třiceticentimetrová postavička se navíc jmenuje "Bastian".



Figurka je oblečena jednak v klasické uniformě armády nacistického Německa z druhé světové války a také v zimní variantě. Má představovat vojáka, který měl na starosti zásobování. Hračku lze v Číně koupit v přepočtu zhruba za 2800 korun a brzy se má objevit i v Evropě. Právní zástupci mistra světa požadují okamžité stažení výrobku z prodeje.

Podobnost se Schweinsteigerem je podle vyjádření hongkongské společnosti Dragon in Dream, která produkuje i modely Josifa Stalina, Winstona Churchilla nebo Jamese Bonda, čistě náhodná. "Neinspirujeme se fotbalem. Figurka vychází z podoby typického Němce. Věříme, že všichni vypadají takhle. A Bastian je běžné německé jméno," citoval list Bild zástupce DiD Patricka Chana.

Čínský výrobce dal figurce jméno Bastian, stejně se jmenuje křestním jménem i německý fotbalista.
Čínský výrobce dal figurce jméno Bastian, stejně se jmenuje křestním jménem i německý fotbalista.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud