16. září 2007 • 00:00

Fotbalisté Plzně a Zlína svedou boj o páté místo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímý souboj o páté místo v pondělí obstará dohrávku 6. kola fotbalové ligy. V plzeňských Štruncových sadech přivítá domácí Viktoria od 17:15 hráče Zlína, kteří v minulém kole po dlouhých 40 zápasech dokázali zvítězit na hřišti soupeře, když výborný vstup do soutěže stvrdili výhrou v Liberci.



Přímý souboj o páté místo v pondělí obstará dohrávku 6. kola fotbalové ligy. V plzeňských Štruncových sadech přivítá domácí Viktoria od 17:15 hráče Zlína, kteří v minulém kole po dlouhých 40 zápasech dokázali zvítězit na hřišti soupeře, když výborný vstup do soutěže stvrdili výhrou v Liberci. Ale také Plzeň je ve formě, stejně jako Zlín má na kontě po pěti kolech osm bodů. Západočeši letos doma ani jednou neinkasovali a rádi by dobrou bilanci prodloužili. "Je to neprávem podceňované mužstvo, na pátém místě v lize není vůbec náhodou. A jejich poslední vítězství v Liberci bereme jako další velké varování," uvedl trenér Stanislav Levý, který už znovu může počítat s uzdravenou brankářskou jedničkou Michalem Daňkem. Ten poslední zápas před reprezentační pauzou v Ostravě vynechal kvůli zranění. Plzeňští neprohráli se Zlínem už déle než tři roky a kouč Levý tuší, jak by mohl vypadat recept na úspěch v pondělním duelu. "Musíme je dostat pod tlak a nutit k chybám, ale nesmíme se zase za každou cenu hnát dopředu. To by bylo harakiri, Zlín má totiž výborné brejkové situace." Ze Zlína v minulém kole spadlo tíživé břemeno dlouhé série bez vítězství venku, ale hned poté Jihomoravané propadli v domácím poháru a soutěž opustili po souboji s druholigovým Třincem. Kouč Pavel Hoftych ví, že jeho tým má v Plzni co napravovat. "Máme před zápasem dva motivy. Jednak se pokusíme navázat na zápas v Liberci a také chceme odčinit pohárový nezdar. V Třinci jsme se nechali soupeřem zatlačit a podali jsme slabý výkon," uvedl Hoftych. Spoléhat bude i na kapitána a brankáře Víta Baránka, který v pátek v klubu prodloužil o dva roky smlouvu. Hoftych může jít pro radu i za útočníkem Vladimírem Malárem, jenž plzeňské mužstvo výborně zná, neboť v něm strávil skoro celou loňskou sezonu. Zápas začíná v pondělí v 17:15, přímým přenosem jej vysílá ČT2. Předpokládané sestavy: Plzeň: Daněk - Malcharek, Müller, Zakopal, Smola - Fillo, Trapp, Jarolím, Šíma - T. Krbeček, Smejkal. Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, Opiela, Zapletal - Malár, Žůrek. Absence: žádná - Kraus, Vyskočil, Bača (všichni zranění).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud