26. října 2015 • 10:43

Nejvyšší soud vrátil Feninovu kauzu. Znovu je ve hře podmínka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší soud vrátil k novému projednání případ údajné loupeže, ve které figuroval fotbalista Martin Fenin. Bývalý reprezentační útočník vzal mobilní telefon muži, který jej prý vyfotil opilého. Nejvyššímu soudu se nelíbilo, že Městský soud v Praze zrušil Feninovi podmíněný trest a poslal případ do přestupkového řízení, vyšlo najevo z usnesení v soudní databázi.



Nejvyšší soud na základě dovolání nejvyššího státního zástupce uznal, že na vzniku konfliktu měl zásadní podíl amatérský paparazzi. Reakce Fenina s kamarádem však nebyla přiměřené a postupně naplnila skutkové znaky loupeže. "Jednání poškozeného, který si chtěl vyfotografovat obviněného M. F. v impertinentní situaci, se tak stává zanedbatelným oproti tomu, jakým způsobem jednali oba obvinění," rozhodl NS.

Obvodní soud pro Prahu 1 původně uložil Feninovi 18 měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Po zásahu NS je podmínka znovu ve hře a odvolací soud musí opětovně případ přezkoumat. Nové rozhodnutí podle databáze InfoSoud dosud nepadlo.

Do přestupkového řízení případ podle NS poslat nelze. Specifické okolnosti je prý možné zohlednit například mimořádným snížením trestu pod zákonnou sazbu, což je také řešení, které použil soud prvního stupně.

Konflikt se odehrál v květnu 2013 v Pařížské ulici v Praze. Fenin fotografovi nejprve telefon poničil, poté mu jej za pomoci kamaráda vytrhl z ruky a utekl.

Vicemistr světa do 20 let z roku 2007 momentálně hraje za Saskou Kamenici ve třetí německé lize. Má za sebou působení v Teplicích, Frankfurtu, Chotěbuzi, Slavii a Istres ve Francii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud