17. září 2007 • 00:00

Řepka s Abrahamem vyfásnou pokuty

Autor:
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Sparty by odpoledne mělo "dohrát" incident Tomáše Řepky a Martina Abrahama ze závěru nedělního ligového utkání v Teplicích.



Vedení fotbalové Sparty se odpoledne bude zabývat incidentem ze závěru nedělního ligového utkání v Teplicích, při kterém byli vyloučeni za nevhodné chování vůči rozhodčímu a pořadateli kapitán Tomáš Řepka a také už vystřídaný záložník Martin Abraham. Podle informací ČTK je pravděpodobné, že oba hráči za své extempore dostanou vysoké pokuty. Ve čtvrtek navíc jejich prohřešky bude řešit i disciplinární komise svazu, kde jim také hrozí finanční postih nebo zastavení činnosti. "Představenstvo klubu bude celou záležitost dnes odpoledne řešit, nemohu ale předjímat další vývoj," řekl dnes dopoledne novinářům tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava. Sparťané po nedělní prohře 1:2 na severu Čech dnes od deseti hodin absolvovali tradiční pozápasový trénink. Ještě před ním si kouč Michal Bílek, který byl v Teplicích ve vypjatém závěru také vykázán na tribunu, si na desetiminutové pohovory pozval právě Řepku s Abrahamem. O čem ale diskutovali, na povrch nevyplulo, zástupci médií dnes s Bílkem ani hráči hovořit nemohli. Nezdálo se však, že by dopolední příprava sparťanů byla poznamenána nedělním skandálem. Abraham při vyklusávání na spodním tréninkovém hřišti pod hlavním stadionem na Letné hýřil úsměvy na všechny strany, Řepka pak na přítomné fotografy dokonce několikrát provokativně zamával. Po necelé půlhodině byl trénink pro veřejnost i novináře uzavřen. Divoké události na teplických Stínadlech odstartovaly v závěru nastaveného času, kdy hlavní rozhodčí Radek Kocián poslal na tribunu kouče Bílka. Ten totiž chvíli před tím v domnění, že Sparta bude zahrávat trestný kop, kopl míč zpět do hřiště, za což jej Kocián vykázal. Následně čtvrtý rozhodčí Robert Hájek zabránil v autovém vhazování Řepkovi, což sparťanského zadáka rozčílilo. Řepka vzápětí adresoval několik peprných slov rozhodčím i pořadateli Jaroslavu Svobodovi, který se chystal Bílka a rovněž také protestujícího asistenta Horsta Siegla odvést na tribunu. Řepka za svůj výstup viděl druhou žlutou kartu, ironicky sudího poplácal po rameni a při odchodu do kabin hrubě strčil do kameramana České televize, za což se už dnes Sparta omluvila. Do závěrečné mely se připletl i Abraham, který byl nakonec už jako vystřídaný hráč na lavičce také vyloučen. Řepka po loňském návratu z West Hamu United čelí už třetímu skandálu. Nejprve právě v Teplicích reagoval na urážky tamních fanoušků vztyčeným prostředníčkem, za což mu disciplinární komise uložila pokutu ve výši 80 tisíc korun. Pak Řepka nazval tehdejšího jihlavského kouče Karla Večeřu kreténem a musel platit 50 tisíc korun. Komentáře v dnešním tisku soudí, že sparťanskému vedení se nyní znovu nechtěně vrací přílišná benevolentnost k excesům svého ostře sledovaného hráče.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud