Jan Podroužek
28. října 2015 • 11:30

Příbramské naděje uspěly v LM. Teď je čekají svěřenci Hagiho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z áčka ani tak ne, v Příbrami se radují hlavně ze svých mladých. Její devatenáctka prolezla před týdnem prvním vyřazovacím kolem UEFA Youth League, mládežnické obdoby Ligy mistrů. Na začátku listopadu čeká jediného českého zástupce v soutěži rumunský Viitorul, kde má svoji akademii ikona tamního fotbalu Gheorghe Hagi.



Moldavský Zimbru Kišiněv vystříhali v prvním kole ze hry 2:0 a 2:1. Tři góly dal záložník Jiří Januška, největší hvězda týmu, která už sbírá minuty i v Synot lize.

„Jirka už je stejně jako někteří další v hledáčku zahraničních skautů, kvalitní výkony v těchto zápasech ten zájem logicky ještě zvyšují,“prozradil generální ředitel Příbrami Petr Větrovský.

Teď čeká osmnáctiletou naději a jeho kolegy rumunský Viitorul. „Bude to těžký soupeř, ale to je v téhle soutěži každý. Tyhle zápasy jsou pro nás motivace a sbíráme v nich velké zkušenosti,“ říká Januška.

Dvojzápas s Viitorulem začne u Litavky 4. listopadu, odveta v Rumunsku je 25. listopadu.

Pokud Příbram svého soupeře překoná, dostane se tím do jarních bojů v Youth League mezi zbylou osmičku větve „Domácích šampionů“. Tam by sehrála na domácí půdě jednokolový vyřazovací zápas s jedním z mužstev druhé větve, kterou tvoří mužstva, jejichž áčka hrají seniorskou Champions League.

„Je to úžasná reprezentace našeho kraje v Evropě. Hráči i trenér si za to zaslouží čestné uznání,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera, který příbramské naděje v tomto týdne osobně vyznamenal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud