18. září 2007 • 00:00

Jarolím: Pořád ve střehu!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Steaua Bukurešť remizovala v městském derby v lize s Rapidem. Historicky prvního soupeře Slavie v základní části LM sledoval trenér Karel Jarolím.



Steaua Bukurešť remizovala v nedělním městském derby v rumunské lize s Rapidem. Historicky prvního soupeře Slavie v základní části fotbalové Ligy mistrů sledoval trenér Karel Jarolím.


Jak byste Steauu charakterizoval? "To je ale hodně nepříjemnej soupeř. Jestli s ním chceme uhrát dobrý výsledek - a my chceme náš první historický zápas v Lize mistrů vyhrát - musíme být pořád ve střehu. Nepolevit v koncentraci ani na chvilku. Jsou to totiž klasičtí Balkánci se vším, co k tomu po fotbalové stránce patří. Takový zápas s nimi bolí. A fotbalově jsou velmi kvalitní." Jaké jsou jejich největší zbraně? "Záložník Dica si sbíhá pro míče do hloubi pole a je schopen připravit finální přihrávku a i sám zakončit. Nicolita, to je opravdová motorová myš, která hobluje lajnu tam i zpátky a vypadá to, že je k nezastavení. Velmi dobrý hráč. A pak je tu Neaga. Ten hraje zleva, je to pravák a často si míč stahuje doprostřed hřiště. To jsou klíčoví hráči jejich ofenzivy. Ti nesmí dostat prostor." Je tedy Steaua ofenzivně laděný celek? "Trenéru Hagimu právě dost vyčítají, že je jeho tým hodně zaměřený na defenzivu. Z toho, co jsem viděl, velmi dobře drží prostor, mají vzadu vysoké hráče, kolem sto devadesáti centimetrů. Do jejich obrany se složitě dostává. Solidně chytá kolumbijský brankář Zapata. A ještě si musíme dát pozor na jednu záležitost." Jakou? "Oni si umí vytvořit v okolí pokutového území řadu standardních situací. Je to jeden z prvků, na kterém je jejich hra postavena. Dostat se do standardek a z nich potom velmi často zápasy rozhodnou." Jaké mají slabé stránky, z nichž chcete těžit? "Věřím, že skulinku do jejich obrany najdeme. Konkrétní nebudu, ale můžu vám říct, že chceme do Ligy mistrů vstoupit vítězně. Uděláme pro to všechno." K tomu potřebujete kompletní tým. Už se stav zraněných lepší? "Když jsem přistál v Praze, tak jsem se hned spojil s našimi doktory a musím říct, že mi hlásili, že je situace optimističtější." Týká se to i Mickaela Tavarese? "Ten, myslím si, bude hrát určitě. I s poraněným svalem chtěl trénovat, až jsme ho nakonec museli trošku brzdit. Když to jen trošku půjde, nastoupí." A co Vladimír Šmicer? "Vyšetření prokázalo, že už je v pořádku. Má ale tréninkový výpadek." Takhle na tom je ale už šest let... "To je pravda. Pro něj to není nijak nová situace. Podstatné je, že podle lékařů je v pořádku. Navíc trénoval individuálně." A co ostatní? Třeba Janda se Švecem? "Uvidíme podle tréninku, ale situace je optimističtější než před pár dny."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud