14. listopadu 2015 • 00:30

Výbuchy při zápase v Paříži! Diváci museli na hřiště, mrtví i u stadionu

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlna teroru v Paříži se vážně dotkla i fotbalového zápasu mezi Francií a Německem. Francouzského prezidenta Françoise Hollanda evakuovala ochranka ze stadionu Stade de France po sérii výbuchů. Vystrašení lidé po konci zápasu sestoupili po pokynu pořadelů na hřiště jednoho z největších evropských stadionů, jejich odchod pryč pak proběhl v klidu. Podle prezidenta Francouzské fotbalové federace Noëla Le Graëta zemřeli u stadionu tři lidé.



Jak ukazují záběry z televizního přenosu, exploze byla ještě během zápasu jasně slyšet. Přesto se utkání, ve kterém pořadatelská země EURO 2016 zvítězila 2:0, dohrálo až do konce. Po něm museli diváci vstoupit na hřiště a počkat na další pokyny, než mohli začít stadion opouštět.

Opatrnost byla na místě. Jak uvedl pro deník L´Equipe šéf francouzského fotbalu Noël Le Graët, tři lidé po explozích a sebevražených útocích u stadionu zemřeli, další byli zraněni při explozích u jednoho z vchodů.

Celkové informace o obětech a zraněných se různí. Podle posledních informací zemřelo 126 lidí. Asi stovka lidí byla zadržována jako rukojmí v koncertní síni v centru francouzské metropole.

Fanoušci po sérii výbuchů v okolí stadionu obsadili hřiště
Fanoušci po sérii výbuchů v okolí stadionu obsadili hřiště

VIDEO | Výbuchy byly jasně slyšet v závěru zápasu Francie - Německo

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud