14. listopadu 2015 • 10:38

Němce po útocích drželi na stadionu do rána! Hvězdy nesměly do autobusu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát nešlo o vítězství a góly... Fotbalisté Německa po pátečním přípravném utkání v Paříži, kterou otřásly teroristické útoky, zůstali kvůli bezpečnosti přes noc na stadionu. Za doprovodu policejní eskorty ráno úřadující mistři světa odletěli domů, přestože původně měli ve francouzské metropoli zůstat až do neděle.



Po teroristických útocích, které si vyžádaly přes 120 obětí, byly v Paříži a okolí zrušeny všechny víkendové sportovní akce.

V komplexu Stade de France bylo během utkání slyšet několik explozí. Francouzského prezidenta Françoise Hollandea odvedla ze stadionu ochranka. Nicméně utkání se dohrálo a domácí tým zvítězil 2:0. Přímo před stadionem, který má hostit finále mistrovství Evropy v příštím roce, zemřeli při explozích tři lidé.

Po závěrečném hvizdu muselo asi 80 tisíc diváků ještě několik hodin na pokyn pořadatelů zůstat na hrací ploše a fotbalisté v šatnách. Při odchodu fanoušci začali spontánně zpívat francouzskou hymnu.

Fanoušci opouštějí tribuny Stade de France po teroristických útocích
Fanoušci opouštějí tribuny Stade de France po teroristických útocích

"Jsme v šoku. Zápas a góly jdou v takový den zcela stranou. Všichni na lavičce jsme se docela báli," řekl trenér německé reprezentace Joachim Löw, jehož tým už před zápasem musel opustit hotel kvůli hrozbě bombou.

Němečtí hráči kvůli obavám o bezpečnost nepoužili svůj tradiční týmový autobus, ale ze stadionu odjeli několika minibusy. Při odletu do Frankfurtu jim asistovali policisté.

Francouzští fotbalisté mají v úterý hrát další přátelské utkání ve Wembley s Anglií, nad zápasem však visí otazník. Francouzský tým dnes zrušil veřejný trénink i tiskovou konferenci a zůstává v tréninkovém středisku v Clairfontaine.

Francie od pátku hostí závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Bordeaux. Na dnešní ranní schůzce bylo rozhodnuto, že Trofej Erika Bomparda bude o víkendu pokračovat. Žádní čeští krasobruslaři v soutěži nestartují.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud