19. listopadu 2015 • 15:39

Nedvěd chválil nový míč pro EURO: Na noze drží neskutečně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd spolu s nejlepším střelcem EURO 2004 Milanem Barošem a aktuálním členem národního týmu Ladislavem Krejčím dnes v Praze slavnostně odhalili míč Adidas Beau Jeu, s nímž se příští rok bude hrát skupinová fáze mistrovství Evropy. Viceprezident Juventusu Turín na oficiálním balonu turnaje ve Francii ocenil hlavně výborný úchop a střídmější barevné provedení.



Nejnovější model tradičního dodavatele oficiálních míčů světových i evropských šampionátů se v překladu jmenuje Krásná hra a je vyveden v barvách francouzské trikolóry modré, bílé a červené. Překrývají se na něm písmena Euro a číslice 2016 a Adidas ho vyvíjel přes rok a půl. Díky nové konstrukci svrchního materiálu nabízí vylepšený úchop a viditelnost za letu.

"Musím říct, že je opravdu skvělý. Drží na noze neskutečně. Myslím, že dneska to hráči přivítají. K té noze spíš přibíhá, než aby odskakoval, protože samozřejmě na sobě má vroubek, který tam v minulých rocích moc nebyl," řekl Nedvěd.

Nedvěd o útocích ve Francii: Se strachem se musíme naučit žít
Video se připravuje ...

Beau Jeu, který před týdnem při světové premiéře odhalila francouzská fotbalová legenda Zinédine Zidane, se mu líbí víc než předchozí barevnější modely. "Když se vrátím třeba do roku 2010, tak míč Jabulani byl také skvělý, vroubků moc neměl, ale designově a barevně se mi Beau Jeu líbí víc. Mám rád, když je tam hodně bílé barvy. Je to takový spíš klasický balon na fotbal," uvedl držitel Zlatého míče za rok 2003.

Doufá, že nový míč bude na Euru vyhovovat českým fotbalistům. "Přál bych klukům, aby jejich soupeři pro tento balon chodili do branky co nejčastěji, aby se reprezentaci dařilo a hráli s ním jenom dobrý fotbal," konstatoval Nedvěd. Společně s ním se slavnostního představení zúčastnili bývalý reprezentační útočník Milan Baroš a současný hráč národního týmu Ladislav Krejčí.

Účastníci Eura dostanou Beau Jeu k dispozici na konci listopadu, aby během následujícího půlroku měli všichni stejnou šanci si na míč zvyknout. Pro vyřazovací boje bude ve Francii poprvé v historii použit zvláštní model.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud