23. listopadu 2015 • 13:40

Odstavený šéf FIFA Blatter: Ocitl jsem se blízko smrti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suspendovaný předseda FIFA Sepp Blatter lituje, že vedení světového fotbalu neopustil na vrcholu po loňském mistrovství světa v Brazílii. Devětasedmdesátiletý funkcionář, jenž čelí v souvislosti s rozsáhlou korupční aférou ve vedení FIFA kriminálnímu vyšetřování, to řekl švýcarské stanici RTS.



"Lituji, že jsem sám sobě neřekl: Blattere, dosáhl si vrcholu, dokázal jsi velké věci, nic lepšího už udělat nemůžeš, měl bys skončit," řekl Blatter v prvním rozhovoru po propuštění z nemocnice. Hospitalizován byl začátkem listopadu poté, co se zřejmě kvůli neustálému stresu zhroutil.

Konkrétní povahu svých zdravotních problémů Blatter nezveřejnil, jeho stav prý byl ale velmi vážný. "Byl jsem blízko (smrti). Ten tlak byl obrovský," řekl s odkazem na období, kdy ho etická komise začala vyšetřovat kvůli podezřelé platbě dvou milionů švýcarských franků šéfovi UEFA Michelu Platininu. Oba funkcionáři posléze dostali zákaz působení ve fotbale na 90 dní.

Blatter, jenž vedl světový fotbal od roku 1998, dal po květnovém znovuzvolení těsně po vypuknutí úplatkářského skandálu svou funkci k dispozici. Sám je švýcarskými úřady vyšetřován kvůli podezření ze zpronevěry a zneužití pravomoci. Jeho nástupce bude zvolen v únoru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud