24. listopadu 2015 • 16:35

Organizátoři EURO 2016: Fanzóny zůstanou i po útocích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory teroristickým útokům z předminulého týdne neplánují organizátoři červnového evropského šampionátu ve fotbale ve Francii zrušit fanzóny. Tradiční shromaždiště fanoušků podle nich budou pro příznivce bezpečnější, než kdyby se rozptýlili v ulicích jednotlivých měst.



"Fanzóny dokonce mohou být jedním z bezpečnostních opatření pro šampionát. Bez nich by bylo ještě riskantnější a obtížnější zajistit bezpečnost, pokud by byli fanoušci volně rozptýleni v ulicích," řekl Alain Juppe, bývalý předseda vlády a nyní starosta Bordeaux, jednoho z deseti měst, která budou hostit zápasy evropského šampionátu.

Největší fanzóna má vyrůst v Paříži na Champs de Mars pod Eiffelovou věží, což není daleko od míst, kde došlo 13. listopadu k sérii teroristických útoků Islámského státu, které si vyžádaly 129 obětí. Do fanzóny ve francouzské metropoli se má vejít až 120 tisíc lidí. Organizátoři připravují zvýšená bezpečnostní opatření, podle prvotních informací například nebudou moci fanoušci pronést batoh.

"Chceme tím, že fanzóny nebudeme rušit, vzkázat Francouzům i zahraničním fanouškům, že všechno máme pod kontrolou," doplnil ministr sportu Patrick Kanner.

Uctili oběti teroru! Poslechněte si hymnu ze stadionu St. Etienne
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud