18. září 2007 • 00:00

Bolfův návrat urychlí operace

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku Ostrava sice rozjeli prvoligovou sezonu úspěšně, ale jejich největší letní posila, René Bolf, do hry ještě kvůli zranění nezasáhl. Nyní se to má změnit.



Další chirurgický zákrok poraněného kolena v pondělí prodělal ostravský fotbalový obránce René Bolf. Drobnější zásah v operované oblasti by bývalého reprezentačního obránce měl nadobro zbavit bolestí, které ho po plastice křížových vazů provázely v posledních dvou měsících. Bolf od svého příchodu z Auxerre za první tým ještě neodehrál jediný zápas. Minulý víkend sice nastoupil na poločas za divizní rezervu proti Napajedlům, ale obtíže se vrátily a hráč musel znovu přestat s tréninkem. "Pořád ho to bolelo. Nebyl to nijak závažný zákrok, naopak by mu měl pomoct. Jeho zdravotní stav byl totiž setrvalý, nijak se nelepšil. Neberu to jako další komplikaci, spíše jako pomoc," řekl dnes novinářům trenér Baníku Karel Večeřa. Třiatřicetiletého zadáka čeká několik dnů rekonvalescence a zanedlouho by měl být zpět v plném tréninku. "Věřím, že na podzim se na trávníku ještě objeví," podotkl Večeřa. Bolf je pouze jednou z několika opor, které ostravským fotbalistům vinou zdravotních potíží scházejí. Zatímco klíčový záložník Martin Lukeš si na podzim nezahraje, u dalších mužů Večeřova týmu se situace lepší. Útočník Václav Svěrkoš dobral antibiotika a po těžké dvoutýdenní angíně začal s tréninkem, záložník František Rajtoral pochroumaný kotník rozhýbává na kole a v posilovně a obránce Radim Řezník po stejném zranění ode dneška trénuje na sto procent. "Ten vypadá ze všech marodů nejlíp, ale nechci předbíhat, kdo z nich bude do nedělního utkání proti Olomouci úplně v pořádku. Počkáme si, jak se bude situace vyvíjet," doplnil Večeřa.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud