18. září 2007 • 00:00

Chelsea ztratila body s Trondheimem

Autor:
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned první hrací den nového ročníku základní části fotbalové Ligy mistrů přinesl velké překvapení, když londýnská Chelsea nedokázala porazit norský Trondheim.



Hned první hrací den nového ročníku základní části fotbalové Ligy mistrů přinesl velké překvapení. Jeden z hlavních kandidátů na vítězství v celé soutěži londýnská Chelsea s Petrem Čechem totiž doma nečekaně jen remizovala s norským Trondheimem 1:1. Naopak obhájce triumfu AC Milán, v jehož sestavě nechyběl Marek Jankulovski, vstoupil do nového ročníku jistou nohou, když doma přehrál Benfiku Lisabon 2:1. Radoval se i další Čech Tomáš Hübschman, jehož Šachtar Doněck zdolal 2:0 Celtic Glasgow. Chelsea potvrdila, že se na začátku sezony nepotkala s příliš dobrou formou. Místo očekávaného rychlého gólu musel po 24 minutách lovit míč ze své sítě Čech, který nedosáhl na pokus Koppinena. Chelsea bez Lamparda i Drogby přeřadila na vyšší rychlost, ale neuvěřitelných 29 střeleckých pokusů zužitkovala jen ve vyrovnávací trefu kanonýra Ševčenka, který krátce po pauze hlavou usměrnil centr Maloudy. V evropských pohárových soutěžích to byl jeho 60. gól a už jen dva jej dělí od rekordu Gerda Müllera. AC Milán, který touží jako první tým v historii obhájit titul, se na San Siru uklidnil už po devíti minutách, kdy se krásně z přímého kopu trefil Pirlo. Ve 23. minutě pak přidal svůj 39. gól v Lize mistrů Inzaghi a bylo prakticky rozhodnuto. Na milánském vítězství už nemohl nic změnit ani gól Nuna Gomese v nastavení. Jankulovski odehrál v dresu domácích celý zápas. Vítěznou premiéru ve skupině D mohl slavit i další Čech. Hübschmanův Šachtar Doněck rozhodl o výhře hned v samém úvodu, letošní vůbec nejrychlejší gól v LM dal po šesti minutách Brandao. Jiří Jarošík nebyl ani na lavičce Celtiku. Loňský finalista Liverpool si na úvod připsal bod za remízu 1:1 v Portu. Anglický celek už v 8. minutě inkasoval z penalty, kterou proměnil Lucho Gónzalez, a nakonec mohl být rád za vyrovnávací gól Kuijta, protože poslední hodinu dohrával bez vyloučeného Pennanta. Jubilejní 300. zápas v Lize mistrů oslavil vítězstvím Real Madrid, ale proti Brémám se na něj nadřel o poznání víc, než sám čekal. Domácí si sice přenesli útočné choutky ze španělské ligy, kde zatím září, jenže v koncovce dnes neměli potřebný klid. V 16. minutě po centru Nistelrooije vstřelil hlavou vedoucí gól Raúl, ale vzápětí odpověděl důrazný Sanogo. Real pak spálil několik vyložených šancí a oslabeného soupeře přelstila až spolupráce tvůrců prvního gólu, přičemž oba si role vyměnili. Německý kouč domácích Bernd Schuster pak chvíli před koncem poprvé poslal na hřiště novou posilu Robbena. Návrat po několika letech do Ligy mistrů vynesl Laziu Řím bod za remízu 1:1 na hřišti Olympiakosu Pireus. Bývalý klub Pavla Nedvěda tak potvrdil, že na řecké půdě neprohrává. Ve zbývajících duelech až v poslední čtvrthodině odemkli obranu Besiktase Istanbul hráči Marseille (2:0) a Valencia si díky úspěšnému brejku v podání Villy veze tři body ze stadionu Schalke 04.


Výsledky - 1. kolo: Skupina A: Olympique Marseille - Besiktas Istanbul 2:0 (0:0)
Branka: 76. Rodriguez, 90.+1 Cissé. Rozhodčí: Trefoloni (It.). Diváci: 47.000. FC Porto - FC Liverpool 1:1 (1:1)
Branky: 8. Lucho González z pen. - 17. Kuijt. Rozhodčí: Micheu (SR). ČK: 58. Pennant (Liverpool). Diváci: 41.000. Skupina B: Schalke 04 - FC Valencia 0:1 (0:0)
Branka: 63. Villa. Rozhodčí: Wegereef (Niz.). Diváci: 53.591. FC Chelsea - Rosenborg Trondheim 1:1 (0:1)
Branky: 53. Ševčenko - 24. Koppinen. Rozhodčí: Duhamel (Fr.). Diváci: 24.973. Skupina C: Real Madrid - Werder Brémy 2:1 (1:1)
Branky: 16. Raúl, 74. Nistelrooij - 17. Sanogo. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 65.000. Olympiakos Pireus - Lazio Řím 1:1 (0:0)
Branky: 55. Galletti - 77. Zauri. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). Skupina D: AC Milán - Benfica Lisabon 2:1 (2:0)
Branky: 9. Pirlo, 23. Inzaghi - 90.+2 Nuno Gomes. Rozhodčí: Riley (Angl.). Diváci: 38.358. Šachtar Doněck - Celtic Glasgow 2:0 (2:0)
Branky: 6. Brandao, 8. Lucarelli. Rozhodčí: Mallenco (Šp.). Diváci: 28.500.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud