19. září 2007 • 00:00

Po potyčce na Odense

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Arsenalem v boji o Ligu mistrů sparťanští fotbalisté neuspěli. Ve čtvrtek to mohou napravit v bitvě s dánským Odense o místo v Poháru UEFA.



V médiích ještě doznívají informace o hektickém závěru nedělního ligového utkání Sparty v Teplicích, ale fotbalisté mistrovského klubu se už musí soustředit na čtvrteční pohárovou bitvu proti dánskému OB Odense. V ní se pokusí odčinit neúčast v Lize mistrů a pokud chce Sparta většinu podzimu žít také pohárovými starostmi, nezbývá jí než se probojovat do základní skupiny Poháru UEFA. Sparta bude v dvojzápase plnit roli favorita, ale šance obou klubů mírně vyrovnává skutečnost, že se odveta bude hrát na hřišti soupeře. Právě v druhém utkání se většinou o postupu rozhoduje, před prvním zápasem proto pro českého mistra platí, že si potřebuje vypracovat maximální náskok. Před rokem Sparta byla v podobné situaci a svoji roli proti skotským Hearts zvládla, přestože to bylo krátce po příchodu trenéra Michala Bílka, kdy měli Letenští především ligových starostí nad hlavu. Generálka Spartě příliš nevyšla, protože má za sebou první ligovou porážku, Letenští se však podle hlasů z klubu chystají na zápas s klidnou myslí a sebedůvěrou, kterou by neměla narušit ani zpráva z odpoledního zasedání disciplinární komise. Ta podle všeho i bez účasti čtyř letenských hříšníků vynese tvrdé tresty za incident v Teplicích. Odense je papírový outsider, ale už několikrát v evropských pohárech své soupeře potrápil a v paměti fanoušků zůstal především jeho postup přes Real Madrid před třinácti lety, kterým klub z ostrova Funen šokoval celou Evropu. Svou sílu Odense dokázalo také loni, když ve stejné fázi soutěže vyřadilo Herthu Berlín. Úspěšnou loňskou sezonou pak tým korunoval vítězstvím v Dánském poháru, díky kterému hraje znovu Pohár UEFA. V současné chvíli ale není ani Odense v ideálním rozpoložení, protože o víkendu zaznamenalo podobně jako Sparta první ligovou prohru s Midtjylländem. Po devátém kole soutěže je soupeř Sparty na pátém místě tabulky, navíc má za sebou sérii tří utkání bez vítězství. Klíčovou osobností je šestatřicetiletý Thomas Helveg, který prošel během své kariéry oběma milánskými kluby a před lednovým návratem nastupoval také v Mönchengladbachu. Své povinnosti plní i v reprezentaci, obranu řídil i při dvou posledních zápasechse Švédskem (0:0) a Lichtenštejnskem (4:0). Čtvrteční zápas se bude hrát v Axa Areně se začátkem ve 20:15, přímo jej odvysílá program ČT4. Zápas bude řídit Chorvat Edo Trivkovič. Odveta se odehraje v Dánsku ve čtvrtek 4. října. Předpokládané sestavy: Sparta: Poštulka - Pospěch, Řepka, Brezinský, Kadlec - Kolář, Horváth, Hušek, Limberský - Došek, Slepička. Odense: Onyszko - Laursen, Henrik Andreasen, Helveg, Christensen - Timm, Nielsen, Absalonsen, Sörensen - Bolaňos, Borring.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud