27. listopadu 2015 • 13:44

Těžký los Ligy mistryň: Fotbalistky Slavie čeká silný Lyon

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie si v březnovém čtvrtfinále Ligy mistryň zahrají s dvojnásobným vítězem soutěže Olympiquem Lyon, za který navíc nastupuje nejlepší střelkyně tohoto ročníku Ada Hegerbergová. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu.



Ve zbývajících čtvrtfinále se utkají obhájce titulu a s čtyřmi triumfy nejúspěšnější celek Ligy mistryň Frankfurt se švédským Rosengärdem, Wolfsburg s Brescií a Barcelona s Paris St. Germain. Z poslední španělsko-francouzské dvojice vzejde semifinálový soupeř Slavie nebo Lyonu.

"Přiznám se, že Lyon jsme si příliš nepřály. Ale nemůžeme si stěžovat, vždyť jsme ve čtvrtfinále Ligy mistrů," uvedla na klubovém webu kapitánka Slavie Blanka Pěničková. "Věřím, že si dvojzápas užijeme a uděláme vše pro to, abychom Francouzky potrápily," dodala.

Slavia na cestě za historickým úspěchem vyřadila Bröndby (4:1, 0:1) a poté si poradila se Zvezdou Perm (2:1, 0:0). Do osmifinále prošla jako druhý český celek: navázala na Spartu ze sezony 2005/06, kdy se však osmifinále hrálo ve skupinách.

Fotbalistky Lyonu vyhrály Ligu mistryň v letech 2011 a 2012 a ve čtvrtfinále ještě nikdy neprohrály. Nastupuje za ně také norská útočnice Hegerbergová, která s osmi brankami vede pořadí střelkyň soutěže. Ze slávistek je nejlepší s třemi góly Petra Divišová.

"V letošním ročníku Ligy mistrů jsou nejlépe střílejícím týmem. Mají výsledky, vyhrávají největším rozdílem. Letos jsou opravdu silné, navíc vedou francouzskou ligu," přidala Pěničková.

První čtvrtfinálové zápasy jsou na programu 23. a 24. března a Slavia začne ve Francii. Odvety se budou hrát o týden později.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud