19. září 2007 • 00:00

Arsenal porazil Sevillu, Inter zklamal

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu vkročili do Ligy mistrů jasným vítězstvím nad španělskou Sevillou, Tomáš Rosický však zápas nedohrál. Rozhodně se nečekala prohra Interu Milán a debakl Lyonu.



Největším překvapením dnešního programu úvodního kola fotbalové Ligy mistrů je prohra 0:1 Interu Milán na hřišti Fenerbahce Istanbul. Jinak vesměs vítězili favorité; dlouho se zdálo, že to bude na branky chudý večer, ale v druhém poločase se střelci probudili. Stínem večera je zranění českého reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, který z dosud neznámých důvodů na začátku druhého poločasu odkulhal do šatny a byl střídán. Dlouho to vypadalo, že černý večer budou prožívat výhradně hostující týmy. V prvním poločase měli totiž jediný gól hostů na svědomí hráči Steauy Bukurešť, která ale nakonec na hřišti Slavie prohrála 1:2. Po přestávce se začali prosazovat favorité, především pak Manchester United na půdě Sportingu Lisabon, který sestřelil po hodině hry gólem jeho odchovanec Christiano Ronaldo a zasadil tak domácím definitivní úder. Snaha Sportingu alespoň vyrovnat byla marná. Také další anglický klub Arsenal si připsal bez větších problémů tři body, ale Sevilla mu ve své premiéře v Lize mistrů velké problémy nedělala. Výhrou 3:0 "Kanonýři" navíc prodloužili svou sérii utkání se třemi vstřelenými góly, která trvá už čtyři zápasy od domácího triumfu nad Spartou. Dobře se předvedl i Rosický, ale krátce po pauze byl za stavu 1:0 střídán, podle všeho kvůli zraněné noze. Další český útočník Milan Baroš na svou šanci na Nou Campu čekal do 62. minuty, pak ho trenér Loynu poslal na trávník, aby pomohl odvrátit hrozící prohru s Barcelonou. Jenže francouzský klub se vyrovnání nedočkal a mohl být rád, že prohrál jen o tři branky, protože převaha Barcelony byla chvílemi výrazná a konečný výsledek je toho důkazem. Po úterní prohře Celtiku to vypadalo, že ani druhý glasgowský klub nedokáže v letošním vstupním duelu soutěže vyhrát, protože Stuttgart se na Ibrox Stadium ujal po necelé hodině hry vedení. Domácí bojovníci ale dokázali během čtvrthodiny výsledek otočit a vyhráli 2:1. Vítězný gól vstřelil Darcheville z penalty. Vedle Arsenalu a Barcelony měl nejsnadnější cestu za třemi body celek AS Řím, který podle očekávání neměl s Dynamem Kyjev výrazné problémy a vyhrál 2:0. Lehce k výhře mířil také PSV Eindhoven, který vedl proti CSKA Moskva stejným poměrem, ale v závěru utkání zdramatizoval hostující Vágner Love, ovšem jeho gól už pouze upravil konečné skóre.


Výsledky: Skupina E: Glasgow Rangers - VfB Stuttgart 2:1 (0:0)
Branky: 62. Adam, 73. Darcheville z pen. - 56. Gómez. Rozhodčí: Farina (It.). Diváci: 49.795. FC Barcelona - Olympique Lyon 3:0 (1:0)
Branky: 21. vlastní Clerc, 82. Messi, 90+3. Henry. Rozhodčí: Busacca (Švýc.). 80.000. Skupina F: AS Řím - Dynamo Kyjev 2:0 (1:0)
Branky: 9. Perrotta, 70. Totti. Rozhodčí: Hamer (Lux.). Diváci: 40.000. Sporting Lisabon - Manchester United 0:1 (0:0)
Branka: 62. Cristiano Ronaldo. Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 50.000. Skupina G: PSV Eindhoven - CSKA Moskva 2:1 (0:0)
Branky: 59. Lazovič, 80. Peréz - 89. Vágner Love. Rozhodčí: Proenca (Port.). Diváci: 38.000. Fenerbahce Istanbul - Inter Milán 1:0 (1:0)
Branka: 43. Deivid. Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.). Skupina H: Arsenal - FC Sevilla 3:0 (1:0)
Branky: 27. Fabregas, 59. Van Persie, 90+2. Eduardo. Rozhodčí: Fröjdfelt (Švéd.). Diváci: 62.000.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud