20. září 2007 • 00:00

Rosický je opět zraněný

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger se na jedné straně sice těší z posunu hry svého celku, ale v kádru teď bude postrádat Tomáše Rosického.



Nejméně dva týdny bude chybět fotbalistům Arsenalu kvůli zranění zadního stehenního svalu na pravé noze záložník Tomáš Rosický. Reprezentační kapitán se zranil během středečního zápasu Ligy mistrů proti Seville. Délku léčby odhadl trenér Arséne Wenger, přesnou dobu však stanoví až následná vyšetření. Podle Rosického lékaři určí rozsah zranění definitivně v pátek. Rosický zápas nedohrál, čtyři minuty po přestávce ukázal na lavičku, že potřebuje střídat a za chvíli už zmizel v tunelu směrem k šatně. Jeho "nenápadný" odchod několik minut nezaznamenaly ani oficiální stránky UEFA, které přináší detailní textové přenosy z jednotlivých zápasů soutěže. Manažer Arsenalu naznačil dlouhodobější problémy českého hráče už na pozápasové tiskové konferenci. "Nemáme dobré zprávy, Rosický si podle všeho obnovil dřívější zranění. Musíme čekat na vyšetření nejméně 48 hodin, ale přinejmenším dva týdny nám bude chybět," prohlásil Wenger. Fotbalista dnes absolvoval první vyšetření, ale sám ještě netuší, co ho vlastně čeká. "Přesný rozsah zranění ještě skutečně neznám, definitivně mi ho lékaři oznámí v pátek. Jak mě ale zatahalo ve svalu, hned jsem věděl, že musím ze hřiště," uvedl Rosický na svých internetových stránkách. Pokud se potvrdí, že má natažený zadní stehenní sval, půjde o obnovené zranění, které utrpěl několikrát během své kariéry, naposledy během jarní sezony. K odstranění opakovaných potíží měla přispět operace zubů, kterou Rosický absolvoval v květnu. Během ní mu lékaři odstranili všechny "zuby moudrosti", které podle některých specialistů jeho potíže měly na svědomí. Případné vleklé potíže mohou ohrozit také start Rosického v kvalifikačním utkání v Německu, které se bude hrát 17. října v Mnichově.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud