29. prosince 2015 • 16:11

Zemřel brankář Pavel Srníček (†47). Devět dnů po zástavě srdce

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal zasáhla smutná zpráva. Bývalý reprezentační brankář Pavel Srníček zemřel ve věku 47 let devět dní po srdečním kolapsu, který ho postihl při kondičním běhu v Bohumíně. Srníček dlouho působil v Angliii a nyní pracoval jako trenér gólmanů v pražské Spartě. Informaci potvrdil na svém Facebooku Srníčkův agent Steve Wraith.




"Navzdory nejlepší lékařské péči ukázalo v pondělí vyšetření jeho mozku, že došlo k nenávratnému poškození, a bylo rozhodnuto, že dojde k odpojení přístrojů, které ho udržovaly při životě," popsal Wraith. "Pavel odešel v úterý odpoledne s rodinou po svém boku," přiblížil poslední Srníčkovy momenty.

Sedmačtyřicetiletý Srníček byl odchovancem Baníku Ostrava, v zahraničí oblékal dresy Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Brescie, Portsmouthu, West Hamu a Beiry-Mar, než v roce 2007 zakončil kariéru. V letech 1994 až 2001 odchytal také 49 zápasů za národní tým, se kterým byl i při zisku stříbrných medailí na mistrovství Evropy 1996, jako česká jednička chytal také na EURO 2000.

Právě v Newcastlu, kde absolvoval první zahraniční angažmá, si Srníček držel vysokou popularitu. Ještě na začátku tohoto měsíce tam absolvoval propagační turné ke své nové knize.

Zpráva o Srníčkově úmrtí vyvolala obrovskou vlnu reakcí mezi osobnostmi českého a anglického fotbalu. Na sociálních sítích vyjádřili zármutek legendární kanonýr Newcastlu Alan Shearer, bývalý brankář Manchesteru United Peter Schmeichel či jeho někdejší reprezentační spoluhráči Patrik Berger a Tomáš Ujfaluši . VÍCE O REAKCÍCH FOTBALOVÝCH OSOBNOSTÍ ČTĚTE ZDE>>>

Kouč Barcelony Josep Guardiola se před utkání Ligy mistrů proti Plzni s Pavlem Srníčkem, svým bývalým spoluhráčem
Kouč Barcelony Josep Guardiola se před utkání Ligy mistrů proti Plzni s Pavlem Srníčkem, svým bývalým spoluhráčem

VIDEO | Podívejte se, jak Pavel Srníček trénoval brankáře Sparty

Trénink gólmanů: Gólmanská legenda Pavel Srníček připravuje sparťanské gólmany
Video se připravuje ...

Ještě při víkendovém zápasu Newcastlu s Evertonem se fanoušci snažili na dálku podpořit Srníčka v těžkém boji skandováním "Pavel is Geordie (přezdívka fotbalistů Newcastlu)."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud