29. prosince 2015 • 17:20

Srníčkova smrt zasáhla fotbal. Smutní Anglie, Sparta i legendy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krutá zpráva zasáhla celý fotbalový svět na konci roku 2015. Bývalý reprezentant a fanoušky Newcastlu milovaný brankář Pavel Srníček ve 47 letech devět dnů po srdečním kolapsu zemřel. Smutná zpráva okamžitě spustila lavinu reakcí. „Odpočívej v pokoji,“ přáli Srníčkovi bývalí spoluhráči, svěřenci ze Sparty, kluby, fotbalové legendy i fanoušci.



Chvíli poté, co Srníčkův agent Steve Wraith tragickou zprávu o smrti bývalého reprezentanta a trenéra brankářů v pražské Spartě zveřejnil, smutnil jeho bývalý klub Newcastle, kde je dodnes považován za velkou osobnost.

„Posíláme naši nejhlubší soustrast Pavlově rodině, mnoha přátelům, bývalým kolegům a fanouškům v tomto velmi těžkém čase,“ napsal oficiální účet klubu na Twitter. Ve stejném duchu se vyjádřily i další kluby, například londýnská Chelsea.

Na Srníčka nemohli zapomenout ani jeho bývalí spoluhráči z Newcastlu včetně legendárního kanonýra Alana Shearera. „Jsem velmi, velmi smutný ze ztráty mého přítele a bývalého spoluhráče Pavla Srníčka. Moje myšlenky jsou v této hrozné chvíli s jeho rodinou,“ napsal bývalý anglický reprezentant.

Srníčkova smrt pochopitelně hluboce zasáhla pražskou Spartu, ve které poslední roky trénoval brankáře.

„Jménem AC Sparta Praha bych rád vyjádřil upřímnou soustrast celé Pavlově rodině i všem jeho blízkým. V Pavlovi jsme ztratili nejen skvělého člověka a kamaráda, ale také vynikajícího trenéra, který pro Spartu odvedl obrovský kus práce. Děkujeme ti za všechno, Pavle,“ vyjádřil lítost za celou Spartu generální ředitel Adam Kotalík.

Upřímnou soustrast poslali Pavlu Srníčkovi i bývalí či současní sparťanští hráči, kteří s trenérem v klubu spolupracovali jako například Tomáš Vaclík, Lukáš Vácha, Jiří Skalák či Jakub Podaný.

V šoku ze smrti bývalého skvělého brankáře byly pochopitelně fotbalové legendy, české i zahraniční. „S neuvěřitelným smutkem jsem se dozvěděl, že Pavel Srníček zemřel. Gentleman a skvělý sportovec. Odpočívej v pokoji, můj příteli,“ napsal například legendární brankář Manchesteru United Peter Schmeichel, ke kterému se přidal mimo jiné i Joseph Barton, bývalý záložník Newcastlu a zlobivý muž anglického fotbalu.

A přidaly se i české osobnosti. „Absolutně zničující slyšet, že Pavel Srníček dnes zemřel... Je to tak smutné ztratit mého přítele a bývalého spoluhráče,“ smutnil bývalý reprezentant Patrik Berger. Podobně jako on Srníčkova smrt zarmoutila například Petra Čecha, Tomáše Ujfalušiho či Michala Kadlece.

Pavel Srníček v dresu Newcastlu
Pavel Srníček v dresu Newcastlu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud