6. ledna 2016 • 09:48

Berbr už podal žaloby. Po kriticích požaduje omluvy i odškodné

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr se rozhodl obviněním ze strany bývalých rozhodčích bránit soudní cestou. Podle serveru Aktuálně.cz už proti kritikům, kteří v rozhovorech pro deník Sport popsali jeho praktiky, podal několik žalob. V některých případech žádá omluvu, v dalších finanční odškodnění.



Berbr se tak brání proti obvinění z mafiánských praktik. Těmi podle kritiků ovládá komisi rozhodčích, kterou vede jeho partnerka Dagmar Damková. Jako první to v srpnu v rozhovoru pro deník Sport prohlásil bývalý sudí Libor Kovařík, posléze se k němu přidali další. Jedním z nich byl i Antonín Kordula, který už vyrozumění o obžalobě obdržel.

Za místopředsedu asociace s Damkovou se tehdy naopak postavili nejlepší český rozhodčí Pavel Královec s Janem Jílkem, kteří odmítli, že by Berbr sudí ponižoval nebo zastrašoval.

Podporu vyjádřila i sama komise, zatímco předseda FAČR Miroslav Pelta připustil, že Berbrův vliv na komisi není zcela v pořádku. Současně ale uvedl, že aféra může být součástí mocenského boje o osamostatnění první ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud