11. ledna 2016 • 19:55

Lionel MESSI je zase KRÁL! Zlatý míč mu patří už popáté

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

A Zlatý míč za rok 2015 získává… Lionel Messi! Hvězdný fotbalista Barcelony potvrdil předpoklady a převzal v Curychu už popáté prestižní cenu. Uspěl před vítězem posledních dvou ročníků Cristianem Ronaldem a klubovým spoluhráčem Neymarem. Průběh ceremoniálu jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



Výsledky Fotbalové ankety Zlatý míč FIFA za rok 2015

Nejlepší fotbalista:

1. Lionel Messi (Arg./Barcelona) 41,33 procenta hlasů, 2. Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid) 27,76, 3. Neymar (Braz./Barcelona) 7,86.

Nejlepší fotbalistka:

1. Carli Lloydová (USA/Houston) 35,28, 2. Célia Šašičová (Něm./Frankfurt/konec kariéry) 12,6, 3. Aja Mijamaová (Jap./Okajama) 9,88.

Nejlepší trenér mužského fotbalu:

1. Luis Enrique (Šp./Barcelona) 31,08, 2. Pep Guardiola (Šp./Bayern Mnichov) 22,97, Jorge Sampaoli (Arg./reprezentace Chile) 9,47.

Nejlepší trenér ženského fotbalu:

1. Jill Ellisová (USA/reprezentace USA) 42,98, 2. Norio Sasaki (Jap./reprezentace Japonska) 17,79, 3. Mark Sampson (Wales/reprezentace Anglie) 10,68.

21:10 Redaktor Sportu Stanislav Hrabě může jako jediný český novinář hlasovat v anketě Zlatý míč. Zeptejte se ho na všechno, co vás ohledně známé ankety zajímá. ONLINE rozhovor ZDE »

20:41 "Tohle je pro mě velmi speciální moment poté, co jsem jen sledoval vítězství Cristiana. Neuvěřitelné, že je to můj pátý Zlatý míč. To je mnohem víc, než jsem si vysnil jako malý chlapec," řekl Messi při přebírání trofeje v Curychu. "Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě volili, spoluhráčům a fotbalu obecně za všechno, co mi dal. To špatné i dobré mě vždy donutilo růst a učit se," dodal historicky nejlepší střelec Barcelony.

Lionel Messi krátce poté, co popáté zvítězil v anketě Zlatý míčFoto EPA

20:22 BLOG po další výhře Lionela Messiho, kterého by brzy mohl nahradit lepšící se Neymar, čtěte ZDE »

20:10 Podívejte se, jak hlasovalo pět českých zástupců ve Zlatém míči? Komu dal hlas reprezentační trenér Pavel Vrba nebo brankář Petr Čech? Kromě Messiho volili i Roberta Lewandovského a Edena Hazarda. VÍCE ZDE>>>

Lionel Messi se popáté stal vítězem ankety Zlatý míčFoto EPA

19:53 Je rozhodnuto! Zlatý míč FIFA získává po tříleté pauze opět Lionel Messi. Navázal na své triumfy z let 2009 až 2012. Ronaldo, který v hlasování reprezentačních trenérů, kapitánů a novinářů zvítězil v letech 2008, 2013 a 2014, propásl šanci svého rivala dorovnat.

Messi v loňském roce odehrál za klub a reprezentaci 61 soutěžních utkání, ve kterých si připsal 52 branek a 26 asistencí. Rodák z Rosaria pomohl Barceloně k triumfům v Lize mistrů, španělské nejvyšší soutěži, domácím poháru, Superpoháru UEFA a mistrovství světa klubů. S Argentinou rovněž došel do finále mistrovství Jižní Ameriky, kde však uspělo na penalty domácí Chile.

"Je to pro mě speciální moment být zase zpátky na pódiu poté, co jsem viděl vyhrávat Cristiana. Vyhrát tu popáté je něco, o čem jsem nesnil ani jako malý kluk," řekl Messi s trofejí v ruce.

19:45 Nejlepší fotbalistkou roku se stala americká reprezentantka Carli Lloydová.

Američanka Carli Lloydová se stala nejlepší fotbalistkou rokuFoto Reuters

19:39 Nejhezčí gól roku nedal Lionel Messi! Cenu Ference Puskáse získal  Wendell Lira  díky "nůžkám" v duelu nižší brazilské soutěže mezi celky Goianésia a Atlético-GO.

19:20 Cena FIFA Fair Play patří všem fotbalovým organizacím, které se zapojily do pomoci uprchlíkům.

19:09 A trenérem roku v mužském fotbale se stal Luis Enrique z Barcelony. Ten se však ceremoniálu v Curychu osobně nezúčastnil.

19:05 Nejlepší trenérkou roku v ženském fotbale se stala Jill Ellisová, která dovedla tým USA ke zlatým medailím na MS.

18:55 Na pódiu se ptali legendárního kanonýra Marco van Bastena, co by dělal, kdyby měl trénovat tým složený z těchto hvězd. "Zůstal bych zticha, popřál jim štěstí a užil si to," odvětil Van Basten.

18:48 Na pódium se dostala nejlepší jedenáctka FIFA/FIFPro roku 2015. Po čtyřech hráčích v ní mají Barcelona a Real Madrid, chybí zástupce anglické Premier League.

Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Thiago Silva (PSG), Marcelo, Sergio Ramos (oba Real Madrid), Dani Alves,  Andres Iniesta (oba Barcelona), Luka Modrič (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), Lionel Messi, Neymar (oba Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Nejlepší jedenáctka roku 2015. Až na Manuela Neuera dorazily všechny hvězdy.Foto EPA

18:30 Slavnostní ceremoniál začal! Máme pro vás ještě momentky z červeného koberce, kde zaujal Paul Pogba z Juventusu a obránce Realu Madrid Sergio Ramos s přítelkyní.

Záložník Juventusu Turín Paul Pogba zaujal outfitemFoto EPA

Sergio Ramos dorazil na vyhlášení Zlatého míče FIFA s přítelkyníFoto EPA

18:20 Fanoušci čekají před Kongresovým palácem v Curychu a snaží se ulovit podpisy největších hvězd. Včetně Cristiana Ronalda.

Selfie, prosím! Cristiano Ronaldo si pořídil fotku s fanoušky.Foto EPA

18:15 Brazilský útočník Neymar přišel na vyhlášení Zlatého míče ve slušivém klobouku. Stane se on vítězem prestižýní ankety?

18:00 Cristiano Ronaldo a Lionel Messi na červeném koberci.

17.50 Do sálu už dorazila i nejlepší trojice Messi, Neymar a Ronaldo. Lionela Messiho opět doprovází půvabná přítelkyně Antonella Roccuzzo.

Lionel Messi v doprovodu své krásné přítelkyně Antonelly RoccuzzoFoto Repro youtube.com

17:30 Fotbalisté pomalu přichází do sálu, kde v 18:30 SEČ začne vyhlašování Zlatého míče. Zatím nejextravagantnější oblek si nachystal Paul Pogba z Juventusu Turín.

17.15 Cristiano Ronaldo v Curychu obhajuje loňské prvenství, nicměně v roli favorita přiletěl Lionel Messi. Jako kdyby portugalský šutér tušil, že Zlatý míč tentokrát dostane jeho velký rival...

Cristiano Ronaldo přiletěl do Curychu jako obhájce prvenství v anketě Zlatý míč, nicméně tentokrát ne v roli favoritaFoto Reuters

17:00 Brazilský útočník Barcelony Neymar, který je mezi nejlepší trojicí ankety Zlatý míč, na tiskové konferenci pochválil své zkušenější kolegy. "Oba tvoří historii," smekl klobou kad kvalitami Messiho a Ronalda.

16:42 Fanoušci na stránkách FIFA vybrali jako nejkrásnější gól roku trefu Lionela Messiho.

Neymar, Messi a Ronaldo. Trojice fotbalistů nominovaná na výhru v anketě Zlatý míč za rok 2015Foto Reuters

16:34 Tři nominovaní hráči na cenu Zlatý míč mají za sebou tiskovou konferenci. Všichni tři zdůraznili, jaký mají ke svým kolegům respekt a považují za čest, že se dostali mezi nejlepší trojici kandidátů. 

16:32 Neymar: "Vedle mě sedí absolutně nejlepší hráči, kteří tvoří historii. S Leem trénuji každý den, znám ho i jinak než ze hřiště. Opravdu se stal mým vzorem, přál bych mu další úspěchy a snažím se vzít si z něj příklad. Oba jsou v nominaci posledních devět let, to je velká motivace i pro mě, abych se pokusil o to samé. Věřím, že je mohu následovat."

16:26 Messi: "Neymar má všechno, aby mohl hrát na té nejvyšší úrovni. Dělá pro to maximum, je to výjimečný fotbalista i člověk. Cristiano je také mimořádný hráč, srovnávat nás nejde. Oba jsme individuality, každý je sám sebou."

16:21 Ronaldo: "Sice jsem v minulém roce nevyhrál žádnou týmovou trofej, ale z individuálního pohledu jsem spokojený. Nastřílel jsem spousty gólů, odehrál celý rok na té nejvyšší úrovni. Jsem opravdu štastný."

16:18

15:50 Všichni tři finalisté jsou již připravení na místě.

14:30 A momentkou z letadla se pochlubil i největší favorit ankety Lionel Messi.

14:00 Také Neymar se podělil o fotografii z cesty na vyhlášení Zlatého míče FIFA.

12:45 Jeden ze třech finalistů Cristiano Ronaldo se připraven! „Jedu do Curychu na vyhlášení Zlatého míče,“ napsal Portugalec a přiložil fotku.

12.35 První fanoušci čekají v Curychu na příjezd fotbalových celebrit, ačkoliv ceremoniál začne až za šest hodin.

12.30 Ne každý vnímá udílení Zlatého míče FIFA jako velkou událost. "Jsem nepřítel téhle ankety," řekl upřímně trenér Arsenalu Arséne Wenger na tiskové konferenci před středečním utkání s Liverpoolem. Při tipu na dnešního vítěze ani chvíli nepřemýšlel. "Bude to určitě Messi. Vyhrál, co se dalo," uvedl kouč vedoucího týmu Premier League.

11.30 Fanoušci si na sociálních sítích dělají legraci z toho, v jakém obleku si Messi pro Zlatý míč přijde. V minulých letech totiž několikrát překvapil zajímavou módní kreací. Jeden z návrhů je tento:

Co rok, to jiný zajímavý oblek. Lionel Messi umí šokovat nejen na hřišti, ale i v módě má specifický vkus.Foto Koláž iSport.cz

Projděte si statistiky, loňské trofeje i události tria Ronaldo, Messi a NeymarFoto Sport

10.30 Hodně zajímavé statistiky z dílny BBC!

9.42 O cenu pro nejlepšího trenéra se na galavečeru, který začne v 18:30 SEČ, budou ucházet kouč Barcelony Luis Enrique, další Španěl Pep Guardiola z Bayernu Mnichov a Argentinec Jorge Sampaoli, jenž s Chile vyhrál Copu Américu. Nejlepší fotbalistkou roku 2015 bude Američanka Carli Lloydová, Japonka Aja Mijamaová či Němka Célia Šašičová.

9:35 Výsledky Zlatého míče se už čtyři dny před slavnostním vyhlášením objevily na internetu, když je omylem oznámila společnost European Sports Media, jež pro FIFA galavečer organizuje. Na webu ESM se v průběhu dne objevil výčet vítězů Zlatého míče a u roku 2015 byli uvedeni Messi a Šašičová. Společnost však po chvíli zprávu s omluvou stáhla - více čtěte ZDE »

9.30 Slavnostní večer s vyhlášením nejlepších fotbalistů roku 2015 začíná v Curychu 18.30.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud