27. ledna 2016 • 04:50

Nová odhalení o přestupech. Co kluby tajily o Özilovi či Falcaovi?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Mesut Özil se díky klauzuli ve smlouvě může vrátit do Realu MadridMesut Özil se díky klauzuli ve smlouvě může vrátit do Realu MadridFOTO: Reuters

    Dosud patřily citlivé informace například o cenách hvězdných fotbalistů, výše jejich platu či různých klauzulích do kategorie přísně tajné. Jenže díky portálu Football Leaks je všechno jinak. Celý svět nyní ví, kolik doopravdy stál Real Madrid Gareth Bale, jaké klauzule ve smlouvě má francouzský talent Manchesteru United Anthony Martial nebo že hostování Radamela Falcaa v Chelsea bylo zadarmo. Podívejte se na pět největších dosud utajovaných informací, které se dostaly k veřejnosti.

  • Bale nejdražší hráč na světě

    Garet Bale se stal nejdražším fotbalistou na světěFoto EPA

    Až dosud si všichni na světě mysleli, že nejdražším fotbalistou na světě je Cristiano Ronaldo . Jak se podařilo Football Leaks zjistit, Real Madrid uzavřel ještě větší transfer. Bylo tomu tak v případě velšského rychlíka Garetha Balea, za kterého zaplatil Tottenhamu více než 100 milionů eur (2,7 miliardy korun), nikoliv 91 milionů (2,46 miliardy), jak dosud tvrdily oba celky.

  • Hostování Falcaa Chelsea neplatila

    Kolumbijský útočník Radamel Falcao v dresu ChelseaFoto Profimedia.cz

    Kolumbijský útočník Radamel Falcao považován za jednoho z nejlepších střelců na světě. Po odchodu do Monaka však jeho kariéra začala uvadat. Štěstí zkusil na hostování v Manchesteru United a následně v Chelsea. Kdekdo by čekal, že za fotbalistu, který stal francouzský klub přes 60 milionů eur (1,6 miliardy korun), bude chtít klub hostování zaplatit. Opak je pravdou. „Blues“ nestál 29letý Kolumbijec vůbec nic. Chelsea však může na konci sezony uplatnit opci. Ta činí 50 milionů eur (1,3 miliardy).

  • Real může koupit Özila zpět

    Mesut Özil má ve smlouvě několik klauzulíFoto Reuters

    Zajímavé informace přinesl investigativní portál také o přestupu německého záložníka Mesuta Özila z Realu Madrid do Arsenalu. Španělský klub si do smlouvy prosadil hned dvě klauzule. Ta první se týká přestupu do jiného španělského klubu. V tom případě musí „kanonýři“ kontaktovat nejdříve Real Madrid a ten bude mít 48 hodin na zvážení vlastní nabídky. Pokud se Arsenal domluví na přestupové částce přesahující 50 milionů eur, Real zinkasuje třetinu. Po zveřejnění smlouvy se také odhalila přestupová cena. Londýnský klub za Özila v roce 2013 zaplatil 44 milionů eur, ale konečná cifra může zásluhou bonusům činit maximálně 50 milionů.

  • Martial může být dražší než Ronaldo

    Anthony Martial patří k nejlepším hráčům Manchesteru UnitedFoto Reuters

    Když Manchester United v létě kupoval Anthonyho Martiala za 50 milionů eur, kdekdo si klepal na čelo. Za 20letého mladíka zaplatit astronomických 1,3 miliardy korun, byla pro dost lidí šílenost. Nyní se objevily další šokující informace týkající se jeho smlouvy. Podle zveřejněných dokumentů se celková přestupní částka může po třech bonusech navýšit o dalších 30 milionů eur (cca 810 milionů korun) a atakovat hranici dvou miliard korun. Dalším zajímavým faktem v Martialově smlouvě je, že pokud United prodají svůj klenot dříve než v letním přestupním období 2018 a to za částku v rozmezí 60-100 milionů eur, Monaco dostane 50% z rozdílu mezi inkasovanou částkou a 60 miliony eur.

  • 30 milionů eur za obránce? NE! 21

    Tuniský obránce Aymen Abdennour v dresu ValencieFoto Profimedia.cz

    Dalším zveřejněný detail smlouvy se týká tuniského obránce Aymena Abdennoura. O toho měla v létě velký zájem Chelsea. Nakonec ji však porazila španělská Valencia, která urostlého stopera ulovila z Monaka. Média dosud spekulovala o částce, která činila až 30 milionů eur (810 milionů korun), což bylo za 26letého obránce slušný obnos peněz. Po zveřejnění smlouvy se však ukázalo, že tolik francouzský klub zdaleka neinkasoval. Valencii na jeho získání stačilo 21,8 milionů eur (589 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud