27. ledna 2016 • 16:18

Zvláštní nařízení. Sponzor chtěl, aby v Portugalsku hráli Číňané

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový čínský sponzor druhé portugalské ligy požadoval, aby v soutěži povinně nastupovalo deset fotbalistů z Číny. Společnost Ledman, vyrábějící osvětlení, však kvůli protestům musela kontroverzní podmínku stáhnout.



Desítka hráčů se měla přesunout do deseti nejlepších klubů a pravidelně nastupovat v zápasech. To ostře kritizovala portugalská veřejnost i tamní hráčská unie, podle níž by fotbalisté nebyli vybíráni podle skutečné kvality, a požadavek sponzora stejně označila za nelegální.

Firma poté ustoupila a kluby už nebudou mít povinnost hrát s Číňany, ale za jejich nasazení údajně bude vyplácen finanční bonus. Ledman také do Portugalska vyšle tři čínské asistenty trenérů, kteří by měli sbírat zkušenosti.

Portugalská druhá liga bude první fotbalovou soutěží v Evropě s čínským generálním sponzorem. Podle něj se také od příští sezony přejmenuje ze "Segunda Liga" na "Ledman Proliga".

Čínského sponzora má od loňského roku také Slavia. Investiční společnosti CEFC v září získala v pražském klubu šedesátiprocentní podíl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud