1. března 2016 • 04:30

TOP 500 hráčů světa: Málo Angličanů, vešli se ČTYŘI Češi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Renomovaný fotbalový časopis World Soccer stejně jako minulý rok zveřejnil žebříček 500 nejdůležitějších hráčů světa. Zatímco za rok 2014 se mezi vyvolené dostal jediný Čech – Bořek Dočkal, za ten minulý figurují ve výběru hned čtyři – k Dočkalovi přibyli ještě Petr Čech, Vladimír Darida a Pavel Kadeřábek. Největší zastoupení má Argentina (46), překvapením je relativně nízký počet hráčů z Anglie (12).



Zajímavá sonda posuzuje, jací hráči jsou ve svých klubech nejvíc platní. Češi si poměrně výrazně polepšili. Ve výběru zůstal stejně jako za rok 2014 Bořek Dočkal, klíčový muž Sparty i české reprezentace.

Do elitní pětistovky se v aktuálním vydání dostal také Petr Čech, který se vrátil na pozici jedničky po přestupu z Chelsea do Arsenalu. Časopis World Soccer na listinu zapsal i dva české fotbalisty působící v bundeslize.

Vladimír Darida si vybudoval silnou pozici v Herthě Berlín, po přestupu ze Sparty se do sestavy Hoffenheimu ve většině zápasů protlačil i Pavel Kadeřábek. Celkem má Česko čtyři zástupce, o tři víc než v březnu 2015, kdy byl zveřejněn minulý výběr.

Žebříčku vévodí hráči z Argentiny, kterých je 46. V pořadí zemí je druhé Španělsko (39), za ním pak Německo a Brazílie (34). Belgie, první země na žebříčku FIFA, má ve výběru celkem 20 fotbalistů.

Jak jsou na tom i čeští soupeři ve skupině letního mistrovství Evropy ve Francii? O Španělsku už byla řeč, Chorvatsku patří místo pro deset fotbalistů, osmička hráčů je z Turecka. Zajímavostí jsou například čtyři fotbalisté z Maďarska, hned šestnáctka fotbalistů z Mexika či sedmnáct zástupců z Portugalska.

Zklamáním může být nízký počet Angličanů, kterých je pouze 12. Země pyšnící se nejkvalitnější ligou na světě doplácí na to, že v její soutěži nastupuje velké množství cizinců, zatímco na domácí fotbalisty v našlapaných kádrech nezbývá místo.

Zástupci vybraných zemí v žebříčku časopisu World Soccer

1. Argentina (46), 2. Španělsko (39), 3. Německo, Brazílie (34), … Belgie (20), Portugalsko (17), Mexiko (16), Anglie (12), Chorvatsko (10), Turecko (8).  

Česko (4): Bořek Dočkal (Sparta), Petr Čech (Arsenal), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Vladimír Darida (Hertha Berlín).

Na kompletní žebříček 500 nejdůležitějších fotbalistů podle časopisu World Soccer se podívejte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud