29. března 2016 • 21:49

Slávistky před odvetou s Lyonem: Chtějí přijatelný výsledek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie nastoupí ve středu (18:30) k odvetě čtvrtfinále Ligy mistryň proti Lyonu, vzhledem k výsledku z prvního utkání však půjde v Edenu pouze o formalitu. Favorizovaný francouzský celek totiž před týdnem doma zvítězil vysoko 9:1.



"Bylo to pro nás něco nového, z tohoto zápasu se můžeme jen poučit. Uvidíme, zda se zvládneme připravit lépe," řekla po úvodním duelu kapitánka Slavie Blanka Pěničková. "Setkaly jsme se s nejlepším týmem Evropy a ukázal se rozdíl mezi profesionálním a amatérským fotbalem," dodala.

"Pokusíme se neudělat ostudu, chceme uhrát nějaký přijatelný výsledek. Myslím, že porážka v Lyonu úplně neodpovídá, tři čtyři góly padly po našich hrubých chybách, musíme se toho vyvarovat," říká slávistická útočnice Tereza Kožárová. 

Slavia na cestě do čtvrtfinále vyřadila Bröndby Kodaň (4:1, 0:1) a finalistu z roku 2009 Perm (2:1, 0:0) a mezi osmičku nejlepších prošla jako druhý český celek. První to dokázala Sparta v roce 2005, kdy se osmifinálová fáze Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, hrála skupinovým systémem.

Olympique, který vyhrál Ligu mistryň už v letech 2011 a 2012, nastřílel v aktuálním ročníku 27 branek, což je nejvíc ze všech účastníků. Deseti góly k tomu přispěla i nejlepší střelkyně soutěže Norka Ada Hegerbergová.

Po debaklu chtějí přijatelný výsledek! Slávistky se chystají na Lyon
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud