2. května 2016 • 11:14

Černý po debutu a prvním gólu za Ajax: Chci hrát víc, příští sezona bude má

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant do 21 let Václav Černý měl velkou radost, že při svém nedělním debutu v základní sestavě Ajaxu Amsterodam pomohl gólem k ligovému vítězství 4:0 nad Twente. Osmnáctiletý ofenzivní talent doufá, že v příští sezoně si vybojuje pevné místo v A-týmu nizozemského klubu.



Černý před utkáním s Twente v tomto ročníku zasáhl do sedmi soutěžních zápasů jako střídající hráč. Premiérovou branku za Ajax vstřelil v listopadovém utkání Evropské ligy proti Celticu Glasgow.

"Ano, musel jsem dlouho čekat na šanci v základní sestavě. Ale myslím, že bylo důležité, že jsem dál pracoval a snažil se podávat co nejlepší výkony. To jsem říkal i sám sobě a myslím, že mi to přineslo úspěch," citovala Černého nizozemská média.

V blízké budoucnosti by se rád napevno usadil v týmu trenéra Franka de Boera. "Samozřejmě bych chtěl hrát víc, ale je to čistě trenérova volba," uvedl mladý záložník či útočník. "Příští sezona bude moje. Ne, pokusím se, aby to byla moje sezona," řekl Černý.

VIDEO: Gól Václava Černého proti Twente

Na domácím stadionu proti Twente otevřel skóre ve 38. minutě, kdy po sprintu z poloviny hřiště skóroval z malého vápna k bližší tyči. Odstartoval tak jasný triumf Ajaxu, který před posledním kolem nizozemské ligy vede tabulku o skóre před obhájcem PSV Eindhoven.

"V pátek jsem se dozvěděl, že budu hrát. Přišla se podívat moje rodina a myslím, že jsme jim předvedl krásný gól i několik dobrých akcí," uvedl někdejší dorostenec Příbrami. "Můj gól byl důležitý a jsem za něj moc rád, ale také musím dělat méně chyb," dodal Černý.

Václav Černý patří k velkým nadějím českého fotbalu (archivní foto)
Václav Černý patří k velkým nadějím českého fotbalu (archivní foto)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud