7. července 2016 • 12:45

Hráče bez angažmá čeká turnaj FIFPro. Španělsko má borce, co prošli Barcelonou

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letní kemp pro fotbalisty bez angažmá pořádaný Českou asociací fotbalových hráčů jde do finiše. Tím bude mezinárodní turnaj FIFPro, kde se český výběr vedený trenérem Liborem Palou utká v pátek s Portugalskem, dalšími účastníky jsou Polsko a Španělsko. „Na soupisce Španělů jsou hráči, co prošli Barcelonou, Betisem Sevilla, Bilbaem nebo Atlétikem Madrid. Co víc si přát?,“ láká fanoušky Dominik Rodinger, manažer ČAFH.



Turnaj se bude hrát v Kunicích u Prahy, výběr trenéra Libora Paly v rámci přípravy odehrál čtyři duely. Jednou vyhrál, dvakrát remizoval a podlehl jen Vlašimi (0:1).

„Ukázalo se, že zápasy s českými druholigovými týmy nám na kempu do budoucna nesmějí chybět,“ ohlíží se za uplynulými týdny Rodinger. Zároveň ho těší, že je mezi fotbalisty o kemp stále větší zájem a to i mezi hráči z nejvyšší soutěže. „Jen musí ještě pochopit, že je lepší přijít hned od začátku a odtud jednat s kluby.“

Teď už se ale celý tým i Rodinger chystají na závěr kempu, kterým bude turnaj FIFPro. Ten český výběr před rokem senzačně vyhrál.

„Španělé mi jasně řekli, že chtějí zpět svůj pohár, který jsme jim minulý rok vzali,“ usmívá se funkcionář. Podle něj se bude na co dívat. Právě Španělé přivezou do Čech silný tým, kde budou fotbalisté, kteří prošli slavnými kluby jako Barcelona, Atlético Madrid, Betis Sevilla či Bilbao. „Co víc si můžeme přát,“ říká Rodinger.

Je jasné, že Španělé budou mít sílu, ale český výběr stejně myslí na úspěch. „Máme méně zkušený tým. Pro spoustu kluků to bude asi velký zážitek zahrát si proti takovým hráčům. Zažil jsem to minulý rok a hrozně se těším, až to začne,“ vyhlíží turnaj manažer ČAFH.

Turnaj se uskuteční na stadionu v Kunicích. Všechno začíná v pátek od půl třetí odpoledne, kdy proti sobě nastoupí Španělsko a Polsko. „My hrajeme druhé utkání od 18:00 hodin proti výběru Portugalska,“ hlásí Rodinger.

V sobotu bude od 10:30 na programu duel o 3. místo, finále má výkop ve tři hodiny odpoledne. „Vstup je volný, tak doufám, že přijde co nejvíce diváků a společně si užijeme v Kunicích fotbalový svátek,“ dodává.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud