10. července 2016 • 20:13

Fotbalisté bez angažmá podlehli ve finále FIFPro na penalty Španělsku

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňská senzace se neopakuje. I tak ale čeští fotbalisté bez angažmá, hrající pod hlavičkou výběru ČAFH, zaslouží potlesk. Na turnaji FIFPro prohráli po statečném výkonu po penaltovém rozstřelu silnému výběru Španělska. To navíc dokázalo vyrovnat až chvíli před koncem základní hrací doby, od vítězství na turnaji tak výběr ČAFH dělily tři minuty.



„Španělsko mělo hodně kvalitní hráče na míči, ale stejně jsme se rozhodli je napadat co nejvýše. V první půli jsme dokonce byli lepším týmem,“ ohlíží se za finále trenér Libor Pala. Jeho výběr vedl po pětačtyřiceti minutách 1:0 po gólu Suse. „Byla to odměna za aktivitu, měli jsme víc šancí.“

S přibývajícím časem se ale na hře českého výběru podepsala únava. Španělé naopak v poločase vyměnili kompletní jedenáctku a získali převahu. „Zhruba od 65. minuty jsme byli pod velkým tlakem a jen díky brankáři Krbečkovi a obraně jsme drželi nulu,“ uznává kvalitu na straně soupeře český trenér. „Bohužel jsme ale tři minuty před koncem inkasovali a došlo na penalty. Ty jsou loterie. Jednu jsme nedali, soupeř byl suverénní. Španělé kopali penalty nechytatelně.“

Stejně byl ale Libor Pala s odvedenou prací spokojený a děkoval hráčům. „Je až neuvěřitelní, jak se dal za tak krátkou dobu tým dohromady. Byli jsme jako jedna rodina,“ říká kouč. „Všem klukům přeju, aby si našli co nejdříve angažmá,“ pokračoval v pozitivním duchu. Zároveň pochválil i pořadatele kempu, tedy ČAFH. „Ta akce nemá obdoby a jsem velmi rád, že jsem se jí mohl zúčastnit. Klobouk dolů, jak byl kemp zabezpečen.“

Jediný český střelec ve finále si turnaj i celou akci také pochvaloval. „Hrát pod trenéry na kempu mě velmi bavilo, chtěli hrát kombinačně po zemi s vysokým presinkem. Trenér mě zapojil do středu zálohy a dal mi velkou herní volnost, což mi vyhovuje. Na kemp budu vzpomínat jen v dobrém, je to skvělý projekt, který by měl využít každý profesionální hráč, který nemá smlouvu,“ hlásil fotbalista.

Kemp i turnaj FIFPro měl na triku zástupce ČAFH Dominik Rodinger, takže právě jeho mohly kladné ohlasy těšit. Byť by si přál, aby český výběr obhájil prvenství. „Finále probíhalo stejně jako před rokem, akorát to bylo opačně a tentokrát vyhrál soupeř. Španělé ukázali, jak se u nich fotbal hraje. Maximálně na dva doteky ve velké rychlosti. Kdo přišel, sám viděl, že technicky jsou na tom velmi dobře. Klukům jsem vyjádřil velkou podporu a dík, protože odehráli dva velmi těžké zápasy,“ komentoval dění u týmu Rodinger.

„Jsem rád, že se turnaj povedl. I pro mě samotného jsou to obrovské zkušenosti organizovat takovou akci. Každý rok se vyskytne něco, co bych další rok chtěl udělat lépe, tak snad si to zapamatuji,“ směje se.

Česká republika - Španělsko 1:1, na penalty 4:5
Branky:
23. Sus – 87. Carbo, rozhodující penalta Francisco No. Diváků: 200.

ČR: Krbeček - Kuncl (Galuška), Rajnoch, Dosoudil, Mendy (Hájovský) - Lička (Homola), Marek (Stacey), Sus (Drozd) - Brusch, Šíma (Jakubov), Kabele (Zeman)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud