6. srpna 2016 • 23:48

Liverpool zostudil Barcelonu! Bleskové brejky zařídily výhru 4:0

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wembley, 90 tisíc fanoušků burácí a proti vám nabitá sestava Barcelony vedená jedním z nejlepších fotbalistů světa Lionelem Messim. Ještě před pár lety noční můra liverpoolských fotbalistů. Po sobotním mači, kdy svěřenci Jürgena Kloppa v rámci International Champions Cupu vypráskali španělský velkoklub 4:0, se prokletí proměnilo v cenný triumf, který hráčům dodá motivaci před začátkem nové sezony.



Na lavičce vyhlášený kouč Jürgen Klopp. Hráči jezdí po lajně, přečíslují soupeře, neustále produkují jeden bleskový brejk za druhým v obrovské rychlosti. Navíc své šance proměňují. Liverpool byl v souboji proti španělskému mistrovi k nepoznání.

Herní styl, na kterém Klopp už nějaký čas pracuje, se pomalu ale jistě začíná dostávat hráčům pod kůži. Liverpool svými brejky Barcelonu doslova ničil. K tomu skvěle zachytal brankář Simon Mignolet a drtivá většina fanoušků na londýnském stadionu mohla slavit. Tohle nečekali.

VIDEO: Sestřih Liverpool - Barcelona 4:0

V prvním poločase načala demolici katalánského klub čerstvá posila ze Southamptonu Sadio Mané. Ve druhé půli se sotva hráči Barcelony rozkoukali a už gólman Katalánců lovil míč ze sítě. Centr do pokutového území si srazil do branky obránce Javier Mascherano. O dvě minuty později udeřil nadějný belgický útočník Divock Origi. Poslední úder Barceloně zasadil 20letý srbský mladík Marko Grujič, jehož hlavička zamířila po parádním obloučku za brankáře Brava.

Liverpool tak poslední utkání před generálkou s Mainzem zvládl na výbornou. Jeho výsledky v přípravě přitom nebyly nijak zvlášť oslnivé. S AS Řím prohrál (1:2), podlehl i Chelsea (0:1), až AC Milan zdolal 2:1.

International Champions Cup (Wembley):

Liverpool - Barcelona 4:0 (1:0)
Branky: 15. Mané, 47. vlastní Mascherano, 49. Origi, 90+2 Grujič 

Lionel Messi proti Liverpoolu nezářil
Lionel Messi proti Liverpoolu nezářil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud