19. září 2016 • 16:23

Z ulice do Premier League? Vrací se Nike Academy Most Wanted, soutěž pro talenty

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu ojedinělá šance pro všechny fotbalisty ve věku 16-21 let. Šance na impulz pro svou kariéru – a třeba i na zajímavé angažmá. Do Česka se totiž vrací talentová soutěž Nike Academy Most Wanted pro všechny hráče bez profesionálního kontraktu. Regionální kolo proběhne 11. října a vítěz postoupí do listopadového světového finále v Londýně, kde se utká o místo v Nike Academy.



Nike Academy Most Wanted, dříve známý jako The Chance, je unikátní projekt, který má za cíl posunout do vrcholového fotbalu mladé hráče, kteří ještě nepodepsali profesionální kontrakt.

Talentová soutěž pro adepty z celého světa má několik kol a vrcholí celosvětovým finále, v němž si ti nejlepší zajistí stipendium v Nike Academy, kde trénují pod vedením špičkových odborníků a nastupují proti nejlepším týmům ve své věkové kategorii. Loni v listopadu se například tým Nike Academy utkal ve Wembley s dorostem FC Barcelona U19 a zvítězil 2:1.

Od roku 2009 umožnil tento program tisícům mladých fotbalistů přístup ke špičkovým tréninkovým možnostem a na padesát absolventů Nike Academy už získalo profesionální kontrakt. Zřejmě nejzářnějším příkladem je Tom Rogic, záložník Celtiku Glasgow, který to ze soutěže Most Wanted dotáhl až do australské reprezentace.

Česká část kvalifikace se bude konat 11. října v tréninkovém centru pražské Sparty na Strahově a světové finále proběhne ve druhé polovině listopadu 2016 v Londýně.

K registraci do soutěže je třeba kromě věku 16-21 let a fotbalových dovedností také zřízený účet Nike+, který je zdarma. Zájemci se mohou registrovat ZDE>>>

Do Česka se totiž vrací talentová soutěž Nike Academy Most Wanted pro všechny fotbalisty bez profesionálního kontraktuFoto Nike

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud