5. října 2016 • 21:27

Slávistky zachránily remízu v LM poslední akcí, Sparta padla s Twente

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Sparty v úvodním utkání 1. kola Ligy mistryň prohrály 0:2 na hřišti Twente Enschede a postup se jim hodně vzdálil. České šampionky ze Slavie vybojovaly v nastavení alespoň remízu 1:1 na hřišti Apollonu Limassol. Odvety se budou hrát za týden.



Slávistky, které v minulé sezoně došly až do čtvrtfinále elitní evropské soutěže, měly s Apollonem velké problémy. V úvodu druhé půle se kyperský celek dokonce dostal do vedení po penaltě. V šesté minutě nastavení však zahrála Slavia přímý kop a Pincová z poslední akce zápasu srovnala. Napravila tak svou chybu, když zavinila penaltu.

To Sparta hrála s Twente vyrovnanou partii až do 79. minuty. Pak však domácí hráčky ukázaly velkou efektivitu, když ze dvou přesných střel vytěžily dvě branky. Nejprve se po rohu trefila dorážkou vlastní střely do tyče Waldusová a v nastavení z přímého kopu zvýšila Roordová. Sparta tak v odvetě musí vyhrát o tři branky.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Twente Enschede - Sparta Praha 2:0 (0:0)

Branky: 79. Waldusová, 90. Roordová.

Sestava Sparty: Čejpová - Mouchová (88. Kladrubská), Čulová, Odehnalová, Vyštejnová - Ivanyšinová (80. Mocová), Bertholdová, Wagnerová, Ringelová - Stašková, Křivská (67. Stárová). Trenér: Janota.

Apollon Limassol - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 53. Alborghettiová z pen. - 90.+6 Pincová.

Sestava Slavie: Votíková - Juračková, Necidová, Budošová, Pincová - Krejčiříková (81. Szewieczková), Pěničková (54. Divišová), Bartovičová, Svitková, Bartoňová (73. Chlastáková) - Kožárová. Trenér: Medynský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud