30. listopadu 2016 • 19:11

Sparta skončila v dorostenecké LM. Zasloužíme si respekt, tvrdil kapitán

Autor: tb, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o dalším kole mládežnické Ligy mistrů je definitivně pryč. Mladíci Sparty sice doma na Žižkově porazili svého tureckého soupeře Altinordu FK 3:2, však po prohře 2:6 z prvního utkání v Turecku v soutěži skončili. Utkání ovlivnilo vyloučení sparťanského útočníka Zinedina Mustedanagiče z 52. minuty. „Překonali jsme je i v deseti, to si myslím, že zaslouží respekt,“ hodnotil utkání kapitán Daniel Köstl.



Dorostenci klubu z Letné si do odvety vezli hodně nepříznivý výsledek, a proto potřebovali rychlý gól. Jenže sami inkasovali už ve 3. minutě utkání. „Připravovali jsme se, že nám musí vyjít začátek zápasu, který jsme ale nezvládli. Individuální chybou jsme pustili soupeře do vedení,“ litoval trenér devatenáctky Pavel Čunát.

Sparta porazila Altinordu 3:2, ale v Lize mistrů končí
Video se připravuje ...

Pak ale Sparta přebrala otěže utkání a vytvořila si čtyři velké šance. Ve všech však útočník Ondřej Novotný selhal. „Chtěli jsme, aby kluci byli koncentrování v zakončení, to se nepovedlo. Ondra tam měl šance, neproměnil. O poločase jsem ho sundal, chtěli jsme zkusit jinou variantu s jiným útočníkem,“ vysvětlil kouč.

Dalším klíčovým momentem utkání byla červená pro Mustedanagiče, který udeřil soupeře loktem do obličeje. „Nemělo by se to stávat, ale nakoplo nás to. Díky červené jsme vlastně začali trochu víc jezdit. Soupeře jsme překonali i v deseti, to si myslím, že si zaslouží respekt,“ řekl po utkání Köstl.

Sparťané i v oslabení skóre utkání otočili, jenže na postup to zdaleka nestačilo. Mrzet je tak může hlavně první utkání s tureckým soupeřem. „Tam jsme dělali hrubé chyby. První utkání jsme bohužel jednoznačně nezvládli,“ uzavřel Čunát.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

LM U19: Sparta - Altinordu: Aktas luxusně snížil na 2:3
Video se připravuje ...

LM U19: Sparta - Altinordu: Naděje pro Spartu! Mareček procedil míč do brány na 3:1
Video se připravuje ...

LM U19: Sparta - Altinordu: Köstl poslal Spartu do vedení 2:1
Video se připravuje ...

LM U19: Sparta - Altinordu: Rychlá akce domácích a Jan Fortelný vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

LM U19: Sparta - Altinordu: Mustedanagič udeřil loktem soupeře a dostal červenou kartu
Video se připravuje ...

LM U19: Sparta - Altinordu: Chyba v obraně, domácí rychle prohrávají 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud