5. prosince 2016 • 11:39

Posily pro tým po nehodě? Hlásí se Gudjohnsen, Ronaldinho pomůže jinak

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým, který zničila letecká nehoda, začíná znovu žít. Chapecoense se o víkendu při pietní akci rozloučilo s tragicky zesnulými fotbalisty, kteří byli na palubě letadla, jež se minulý týden zřítilo v Kolumbii a zahynulo v něm celkem 71 lidí. Fotbalové kluby i fanoušci vyjadřují klubu podporu a už se mluví o tom, kdo by měl být součástí nového týmu. Jako první se nabídl Eidur Gudjohnsen, Islanďan se zkušenostmi z Barcelony a Chelsea. Údajný podpis smlouvy se slavným Brazilcem Ronaldinhem se naopak zatím nepotvrdil.



Jednou z nejvýraznějších tváří nového Chapecoense by mohl být útočník Eidur Gudjohnsen. Hráč, který střílel góly v anglické, španělské, nizozemské, či belgické lize je v 38 letech bez angažmá a na svém oficiálním Twitteru poslal jasný vzkaz: „Z úcty bych rád hrál za Chapecoense, pokud pro mě bude místo!“

Zkušený fotbalista patří mezi hráče, kteří si udělali během kariéry velké jméno. Účastník letního mistrovství Evropy nastupoval v první polovině roku za norské Molde a v létě podepsal smlouvu s indickým Pune City. Před startem nového ročníku místní Superligy se ale zranil a z jeho angažmá sešlo. Gudjohnsen by nemusel být posledním zvučným jménem.

Ve stejném příspěvku totiž upozornil i na Ronaldinha, s nímž už se potkal během angažmá v Barceloně. Držitel Zlatého míče se podle svého bratra a agenta v jedné osobě chystá klubu pomoci, ale způsob nespecifikoval. Média okamžitě začala spekulovat o tom, zda se slavný záložník nepomůže na hřišti.

Bulvární deník The Sun dokonce zveřejnil zprávu o tom, že brazilský hračička už s týmem podepsal novou smlouvu. Informace se ale nezakládala na pravdě a britský deník ji později stáhl. Ronaldinhovo angažmá se nezdá příliš pravděpodobné i proto, že hráč ukončil aktivní kariéru už před rokem.

Vlna solidarity ani nadále nepolevuje a viceprezident klubu Ivan Tozzo bude mít tedy možná jednodušší práci, než krátce po tragédii čekal. „Budeme muset restrukturalizovat klub, podepsat nové hráče, podniknout spoustu schůzek a mít spoustu trpělivosti. Máme ale v úmyslu pokračovat,“ uvedl několik desítek hodin po pádu letadla. Z původního kádru neletělo s týmem devět hráčů.

Účastník brazilské nejvyšší soutěže, který nedocestoval na finále Jihoamerického poháru, zatím mlčí a nedá se očekávat, že by v nejbližší době začal velkolepě vítat nové posily.

Chapecoense bude moci využít také pomoci svých ligových soupeřů, kteří mu na příští rok nabídli své hráče na hostování zdarma a požádali vedení ligy, aby klub nemohl tři roky sestoupit. V minulých dnech přišly s nabídkou ročního hostování zdarma i prvoligové celky z Argentiny.

Staronovou posilou by mohl být také obránce Neto, který by se jako jediný z přeživších letecké tragédie mohl vrátit k fotbalu. I nadále ovšem zůstává v nemocnici. Obránce Alan Ruschel je pro změnu po operaci páteře a měl by být v pořádku, zatímco brankář Jackson Follman přišel o nohu a hrozila mu i druhá amputace.

Všichni tři jsou aktuálně mimo ohrožení života, ale situace se může samozřejmě ještě změnit. Pokud by měl Neto chuť, mohl by na hřišti bojovat za všechny tragicky zesnulé kamarády.

#ForçaChape

Fotka zveřejněná uživatelem Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinooficial),Pro 3, 2016 v 10:46 PST

Eidur Gudjohnsen naposledy oblékal dres Molde
Eidur Gudjohnsen naposledy oblékal dres Molde

Zlín - Slavia: Před zápasem se držela minuta ticha za Chapecoense
Video se připravuje ...

Sparta - Teplice: Letná uctila Chapecoense minutou potlesku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud