13. prosince 2016 • 10:30

Lewandowski se vysmál Zlatému míči. Na Vanuatu chtěli trofej pro Vardyho

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový král je jasný, ale co ti ostatní? Anketa Zlatý míč vzbudila po zveřejnění výsledků rozporuplné reakce. Zatímco vítěz Cristiano Ronaldo obdržel 745 bodů v hlasování, řada velkých jmen (Agüero, Iniesta, Neuer či Ramos) skončila s nulou. Útočníka Leicesteru Jamieho Vardyho naopak postavil úplně nejvýš novinář z Vanuatu a i díky jeho hlasu se kometa uplynulého roku vešla do nejlepší desítky desítky. Naopak nejlepší střelec bundesligy Robert Lewandowski skončil na 16. příčce a vůbec se mu to nezamlouvalo.



O finální trojici ve Zlatém míči ( Ronaldo , Messi a Griezmann ), která si to měla rozdat o prvenství, zřejmě nikdo nepochyboval. Co však překvapilo, byly výsledky na ostatních pořadích.

Například Robert Lewandowski, nejlepší střelec bundesligy s třiceti góly (třináct jich vstřelil v kvalifikaci o EURO 2016 a s klubem vyhrál dvě trofeje), skončil v hlasování až na 16. místě. Před ním byli například Arturo Vidal (14.), Zlatan Ibrahimovic (13.), Gianluigi Buffon (9.) či Jamie Vardy , který obsadil osmou pozici a novinář z melanéského ostrovní státu v Oceánii Vanuatu ho zařadil na první místo.

Zlatý míč pro Ronalda! Hvězda Realu slaví už čtvrtý triumf
Video se připravuje ...

Poté, co byly výsledky zveřejněny francouzským magazínem France Football, který anketu pořádá, zareagoval Lewandowski na Twitteru tak, že k názvu ankety přidal smějící se smajlíky a rozpoutal vášnivou debatu o tom, jak moc jsou výsledky relevantní.

Mohl dopadnout však ještě hůř. Hvězdných fotbalistů, kteří nedostali v hlasování ani bod, bylo mnoho. Namátkou jde o Sergia Agüera, který vstřelil 24 branek v Premier League. Mimo zůstali i brankář Manuel Neuer či kapitán Realu Madrid a vítěz Ligy mistrů Sergio Ramos .

Zklamáním pro určitou část fanoušků bylo i umístění francouzského útočníka Antoina Griezmanna, který prožil skvostnou sezonu v dresu Atlétika Madrid a stal se nejlepším střelcem EURO ve Francii. Nejvýš ho ale postavil například jediný český zástupce v anketě redaktor deníku Sport Stanislav Hrabě.

Na otázky ohledně volby jediného českého redaktora, který v anketě hlasuje, se ptejte v ONLINE rozhovoru od 14:00. Otázky můžete pokládat už nyní ZDE >>>

Výsledky ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa 2016:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portug.)
2. Lionel Messi (Barcelona/Arg.),
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Fr.),

Další pořadí: 4. Luis Suárez (Barcelona/Urug.), 5. Neymar (Barcelona/Braz.), 6. Gareth Bale (Real Madrid/Wal.), 7. Rijád Mahrez (Leicester/Alž.), 8. Jamie Vardy (Leicester/Angl.), 9. Pepe (Real Madrid/Portug.) a Gianluigi Buffon (Juventus/It.), 11. Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund/Něm.), 12. Rui Patricio (Sporting Lisabon/Portug.), 13. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United/Švéd.), 14. Arturo Vidal (Bayern Mnichov/Chile) a Paul Pogba (Manchester United/Fr.), 16. Robert Lewandowski (Bayern Mnichov/Pol.), 17. Dimitri Payet (West Ham/Fr.), Toni Kroos (Real Madrid/Něm.) a Luka Modrič (Real Madrid/Chorv.).

Robert Lewandowki byl v minulé sezoně nejlepší střelec bundesligy i kvalifikace EURO 2016
Robert Lewandowki byl v minulé sezoně nejlepší střelec bundesligy i kvalifikace EURO 2016

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud