Stanislav Hrabě
14. prosince 2016 • 16:24

Příliš mladý Bednář! Sparta ho chtěla do derby. To nejde, upozornila Slavia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalému reprezentačnímu útočníkovi Romanu Bednářovi je teprve 33 let a mezi veterány (oficiálně od 35 let) tedy nepatří. Proto neposílí Spartu v boji proti Slavii v tradičním silvestrovském derby. Byl osloven, souhlasil s účastí, ale nízký věk ho na hřiště nepustí. „Stahujeme jeho nominaci,“ oznámil manažer sparťanského mužstva Jaroslav Bartoň, když byl slávistickým protějškem Janem Marešem na tuto okolnost upozorněn.



Tradiční silvestrovské derby Slavia-Sparta je sice především zpestření závěru roku, ale ani jedna strana přípravu nepodceňuje, manažeři se snaží sehnat co nejsilnější výběry.

Do 31. ročníku souboje pražských "S" domácí Slavia nasadí nováčky Karla Pitáka , Davida Jarolíma a Tomáše Pešíra, za Spartu premiérově nastoupí Jiří Jarošík, Václav Koloušek a stále aktivní hráč ligového Jablonce Tomáš Hübschman. Původně oslovený Roman Bednář však pro nízký věk 33 let neprošel.

Silvestrovské derby s posilami. Chceme vyhrát a nezranit se, smějí se Ulich a Novotný
Video se připravuje ...

V původním seznamu sparťanským veteránů Bednář nebyl, jako posilu ho na tiskové konferenci představil manažer sparťanského týmu Jaroslav Bartoň. „Ale Bednář hrát nemůže, ještě mu nebylo pětatřicet,“ upozornil na základní podmínku slávistický kolega Jan Mareš.

Po konzultaci s kapitánem týmu Jiří Novotným se sparťanská strana svého bijce vzdala. „Stahujeme jeho nominaci,“ prohlásil Bartoň. „Nezkoumali jsme, kolik mu je let. Bereme silvestrovské derby především jako zábavu, ne jako prestižní souboj,“ dodal. „Ale pravidla se musí dodržovat,“ stál si na svém Mareš.

Bednář si na veteránskou premiéru bude muset nejméně dva roky počkat. Podmínky však naplňuje záložník Tomáš Hübschman, který hraje ePojisteni.cz ligu za Jablonec. Na požadovaný věk dosáhl v září a bude tak jedním ze sparťanských nováčků. 

Předběžné soupisky na Silvestrovské derby internacionálů:

Slavia: Radek Černý - Lukáš Došek, Martin Hyský, Martin Müller, Adam Petrouš, Jaroslav Černý, Roman Janoušek, Tomáš Pešír, Karel Piták, Pavel Kuka, Ivo Ulich, Tomáš Hunal, Lukáš Jarolím, David Jarolím.

Sparta: Jaromír Blažek - Libor Sionko, Lukáš Zelenka, Jiří Novotný, Miroslav Baranek, Michal Horňák, Marek Kincl, Jiří Jarošík, Vratislav Lokvenc, Luděk Stracený, Václav Koloušek, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman.

Dukla - Příbram: To šlo nedat?! Bednář minul prázdnou bránu
Video se připravuje ...

Bednář jako herec: Měl jsem trému, i když jsem se viděl v televizi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud