31. prosince 2016 • 16:58

Slavia si kupuje, koho chce. Za čas tam zase nebude nic, rýpl si Blažek

Autor: jon, mip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále se udržuje ve výborné formě. Sice dostal sedm gólů, ale v Silvestrovském derby zachytal velmi dobře a byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty. Jaromír Blažek se oháněl v letenské brance jako zamlada a po tradičním souboji pražských rivalů rozebral i aktuální situaci obou klubů. 



Někdejší výtečný gólman s úsměvem komentoval rozmach vršovického celku, který je v ligové tabulce po podzimu na druhé příčce. „Sešívaní“ prožili skvělý půlrok a po dlouhé době se vklínili na úplně nejvyšší příčky. ´

„Slavia si kupuje, koho chce, jsme zvědavý, jak dlouho jim to vydrží. Mívá takové periody, že za čas tady zase nebude nic,“ rýpl si gólman v narážce na nedávné ekonomické problémy klubu. „Ale nechci do toho nějak dloubat,“ dodal hned vážnějším tónem.

Blažek: Koubkův odchod? Vždyť je ve Spartě 14 dní i s cestou
Video se připravuje ...

Během pestré kariéry prošel oběma kluby, srdcem ale zůstal sparťanem. Blažek patří i po skončení kariéry mezi velké oblíbence letenského kotle, jeho jméno fanoušci vyvolávali během Silvestrovského derby nejčastěji. Co říká na současnou Spartu?

„Byl jsem na lize i na pohárech, byl jsem se podívat i v Anglii (na utkání Evropské ligy se Southamptonem). Jsou tam dvě tváře. V pohárech super, liga trošku drhne. Přeju jim, aby to na jaře otočili, ligu zvládli a udělali titul,“ hodnotil Blažek podzim letenského kolektivu.

Naťukl i situaci kolem gólmanů na Letné. Mladý Tomáš Koubek se během podzimu vyšvihl do pozice jedničky, jeho výkony vzbudily ohlas i v zahraničí. Až se začalo mluvit o zájmu belgických klubů Anderlechtu a Genku.

„Záleží, jestli Anderlecht a Genk jsou víc než Sparta. Finančně asi jo, ale jinak nevím. Ve Spartě je v podstatě čtrnáct dní i s cestou, to je na něm,“ zamyslel se Blažek. 24letý Koubek totiž ve Spartě chytá teprve první sezonu, minulý ročník strávil na hostování v Liberci.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Šilhavý: Získat titul se Slavií bude těžší než s Libercem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud