6. ledna 2017 • 17:21

Zápasem roku je Bayern s Juventusem. Sledovalo ho celosvětově nejvíce lidí

Autor: Livesport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou událostí letošního roku bylo sice mistrovství Evropy ve Francii, ale hlavním tahákem pro fanoušky zůstala Liga mistrů. Vůbec největší zájem vzbudil její osmifinálový duel mezi Bayernem a Juventusem, který je nejsledovanějším utkáním celého roku. Vyplývá to z dat české společnosti Livesport, jejíž weby se sportovními výsledky navštíví měsíčně přes 70 milionů uživatelů na celém světě.



V březnovém osmifinále Ligy mistrů se na stadionu Bayernu Mnichov nehrálo o titul, přesto však duel domácích s Juventusem sledovalo v síti FlashScore rekordních více než 4,5 milionu lidí.

"Bylo to sice 'jen' osmifinále, ale tomu zápasu nic nechybělo - padlo hodně gólů, Bayern vyrovnal v nastavení a v prodloužení pak Juventus dorazil," vysvětlil důvody velkého zájmu fanoušků Patrik Dzurenda ze společnosti Livesport, která weby a aplikace FlashScore vyvíjí.

Ani na Euru nebylo nejsledovanějším zápasem finále, ale divoké utkání mezi Portugalskem a Maďarskem, které skončilo nečekanou remízou 3:3. Ronaldo v něm dvěma góly vystřílel postup svému týmu, který si poté došel až pro titul mistra Evropy.

Nejsledovanějším zápasem roku byl souboj Bayernu a Juventusu
Nejsledovanějším zápasem roku byl souboj Bayernu a Juventusu

Ronaldo ostatně sám drží jeden z letošních rekordů v síti, která svá data čerpá z návštěv více než 70 milionů unikátních návštěvníků měsíčně. Portugalcova stránka byla nejnavštěvovanější nejen mezi všemi fotbalisty, ale také mezi zástupci z dalších více než 30 sportů, které FlashScore pokrývá. Ronaldo za sebou nechal i věčného rivala Messiho, jehož Barcelona je zase nejpopulárnějším týmem roku 2016. Mezi ni a Real Madrid se v žebříčku klubů dokázal vklínit zázrak loňské sezóny Premier League z Leicesteru.

Že fotbal vládne sportovnímu světu i v u nás, potvrzují data ze serveru Livesport.cz, české odnože FlashScore. Více než polovina všech jeho uživatelů sledovala některý z fotbalových zápasů, většinu zbylé pozornosti pak získaly hokej a tenis. Tři nejpopulárnější sporty si mezi sebe rozdělily i všechny domácí rekordy: nejsledovanějším zápasem byl stejně jako v celosvětovém srovnání duel Bayern-Juventus, nejpopulárnějšími sportovci jsou Jaromír Jágr, Karolína Plíšková a Cristiano Ronaldo, a Jágrovu Floridu předstihl v žebříčku týmů jen Leicester.

O společnosti Livesport

Livesport s.r.o. je ryze česká společnost, která patří mezi přední světové vývojáře sportovních stránek. Vlajkovou lodí Livesportu je síť FlashScore, která sportovním fanouškům na celém světě poskytuje živé výsledky z 37 sportů a více než 5 000 soutěží. Síť FlashScore, jejíž česká verze je na adrese www.livesport.cz, navštíví měsíčně přes 70 milionů uživatelů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud